Unididge-kurssilta apua long covid -oireisiin

Unididge-kursseilla ohjataan sekä Hoitava Hengitys -harjoitteet että didgeridoon soittoa. Vaikka Unididge-kursseja markkinoidaan ensisijaisesti unenaikaisten hengitysongelmien, kuten kuorsauksen ja uniapnean hoitoon, apua voi saada myös muihin hengityksen haasteisiin. Esimerkkinä tästä Tarja, joka sai apua long covid -oireisiinsa. Lue lisää täältä.

Unihengityskurssilaisten erinomaiset tulokset

Unenlaadun paraneminen on yksi yleisimmistä hyödyistä, mitä Hoitava Hengitys -kurssilaiset harjoitteiden avulla saavuttavat. Vaikka tulokset vakuuttavat kurssilaiset itsensä, ulkopuoliset kaipaavat todistettua näyttöä. Tulosten mittaamiseen tarjoutui tilaisuus Livtec Recovery Unianalyysin avulla. Lue kurssilaisten erinomaisista tuloksista täältä.

Sain lievitystä uniapneaan

”Uniapneani vaikeusaste vaihteli keskivaikeasta vaikeaan ja parhaan hoitomuodon löytyminen on ollut hankalaa. Tilanne helpottui huomattavasti hengitysharjoitusten myötä. Nykyisin kun menen nukkumaan selälleni, hengitykseni on helppoa ja kevyttä. Olisikohan aika teettää uusi unitutkimus!

Olisinpa vain tiennyt Hoitava Hengitys -menetelmästä aikaisemmin!” Lue Raijan koko tarina.

Raija Leino, Helsinki

Pääsin eroon hankalista astman ja allergian oireista

”Merkittävin vaikutus on ollut allergiseen astmaan: kun aiemmassa siedätyksessä siedätyin omalle kissalle, tällä kertaa muutos ei kohdistu vain yhteen eläimeen. Olen viettänyt lääkkeettömiä iltoja seurueissa, joissa on useita koiria – ilman oireita. En ole tarvinnut astmalääkettä kertaakaan noin vuoteen.” Lue Tuulan koko tarina.

Tuula Kivelä, Tampere

Virkeyttä ja parempaa unta

”Heti ensimmäisten viikkojen aikana huomasin muutosten alkaneen tapahtua; kuorsaaminen väheni huomattavasti, ajoittainen öinen hikoilu loppui lähes kokonaan ja olo tuntuu virkeämmältä parempien yöunien ansioista.”

Lue Kirsin koko tarina.

Kirsi Kuusela, Kuopio

Sain apua astmaan, ihottumaan sekä tukkoisuuteen

”Järkytykseni oli suuri kun opetuksen myötä tajusin kuinka väärin olinkaan hengittänyt – ja kuinka kauan! Olin ollut suuhengittäjä vähintään 10-15 vuotta, joten nenäni oli aina tukkoinen. Nenähengitykseen siirtyminen tuntui alussa todella vaikealta, mutta sain hyviä neuvoja miten tukkoinen nenä avataan ja pidetään auki. Siitä alkoi uusi elämäni!

Elämänlaatuni on parantunut huimasti! Elän ihottumatonta elämää ja 97% astmatonta elämää. Lue Katin koko tarina.

Kati Sandelin, Portugal

Kokemuksia Hoitavasta Hengityksestä

Pääsin eroon narskuttelusta, verenpaineeni on laskenut ja mieleni rauhoittunut

”Hoitava Hengitys -harjoitusten aloittamisesta on noin puoli vuotta ja tulokset puhuvat puolestaan. En narskuttele enää öisin hampaitani ja olen päässyt eroon purentakiskoista!

Huono uneni on rauhoittunut, kuorsaaminen on loppunut miltei kokonaan ja uniapneaoireeni ovat loppuneet. Verenpaineeni on laskenut ja olen voinut vähentää verenpainelääkitystä (tähän on myös auttanut ylimääräisen sokerin syönnin lopettaminen sekä kasvisvoittoinen ruokavalio).

Energisyys on lisääntynyt. Jaksan nyt jo hölkätä pieniä matkoja käyttäen nenähengitystä.

Elämääni, kehooni ja mieleeni olen saanut kaipaamaani rauhaantumista. Hengityksen avulla pääsin käsiksi tunnelukkoihini, joiden avaamisen kautta ääneeni alkoi tulla lämpöä ja syvyyttä.” Lue Lyydian koko tarina.

Lyydia Kontkanen, Joensuu

Kokemuksia Hoitava Hengitys

Elämän pysäyttänyt astma-diagnoosi vei liikunnan riemun, mutta Hoitava Hengitys toi sen takaisin.

Saatuaan astma-diagnoosin, helsinkiläinen Sinikka Syrjäkari kertoo: ” Tulos oli niin pysäyttävä, että masennuin, koska tulevaisuus näytti mustalta ja suunnilleen kaikki suunnitelmat ja haaveet piti haudata.”

Raskas lääkitys aiheutti hankalia haittavaikutuksia, jonka vuoksi Sinikka halusi saada vähennettyä lääkkeitä ja hakeutui Hoitava Hengitys -kurssille. Hengitysharjoitusten myötä helpotusta oireisiin alkoi tulla nopeasti.

”Elämäni on muuttunut radikaalisti parempaan päin ja mieli sekä kunto samaan tahtiin. Tulevaisuus näyttää liikkumisen ja toimintakyvyn suhteen valoisalta. Keuhkojen tilanteen paraneminen on käynnistänyt positiivisen kierteen. Pystyn harrastamaan liikuntaa, mikä edistää painonhallintaa ja kohottaa kuntoa. Tämän ansiosta pystyn liikkumaan entistä enemmän.”  Lue Sinikan koko tarina.

Sinikka Syrjäkari, Helsinki

Elämäni on mullistunut

”Olen virkeä, herään kuuden jälkeen virkeänä ennen kelloa. Ajatukset ovat positiivisia ja virtaa riittää. Uskon että hengityksen korjaaminen auttoi mut oikealle tielle.

Liikuntaharrastuksessa syke nousee välillä tosi korkeaksi, mutta en hengästy niin kuin ennen. Eräissä kovatasoisissa treeneissä lihakset väsyi, mutta hengitys pysyi hallinnassa. Ihmettelin tätä itse ja myös opettaja ihmetteli, etten hengästynyt.

Puhuin uniklinikan lääkärin kanssa kurssistasi. Lääkäri oli kiinnostunut ja sanoi, että kaikki neuvot ovat tärkeitä, koska joillakin uniapnea-koneen käytön kanssa on hankaluuksia.

Kiitos Marketta avusta. Olet auttanut minua syntymään uudelleen eloon.”

Uniapneetikko-mies, 42 v.