fbpx

Hoitavasta Hengityksestä hyötyvät kaikki

  • hoitava hengitys tuo terveyttä kaikille

Hengityssairauksista tai niiden oireista kärsivät

Menetelmä sopii kaikille, jotka haluavat saada helpotusta hengitykseen liittyvien vaivojen oireisiin (astma, krooninen tukkoisuus, kuorsaus, uniapnea, paniikkihäiriö).

Liikunnan harrastajat

Menetelmä lisää elimistön hapensaantia. Näin ollen se sopii erinomaisesti myös niille, jotka haluavat lisätä liikunnan tehoa sekä jaksamista. Lihasten hapensaannin parantuessa, niiden kestävyys paranee ja maitohappojen muodostus vähenee.

Kuntoremonttia suunnittelevat

Myös kuntoremonttia vasta suunnittelevat hyötyvät tästä menetelmästä. Hengitysharjoitusten avulla hengityksen hallinta paranee, mikä tarkoittaa sitä, että hengästyminen vähenee. Tämän ansiosta myös rasitusastman oireet helpottavat. Kun elimistö saa paremmin happea, myös rasvanpoltto helpottuu.

Unihäiriöistä kärsivät

Unen laadun paraneminen on yksi ensimmäisiä ja yleisimpiä hyötyjä, mitä kurssilaiset ovat hengitysharjoituksista saaneet. Hapensaannin parantuessa uni on syvempää ja se myös virkistää tehokkaammin. Useat kurssilaiset ovat kertoneet kuorsauksen lisäksi myös öisten lihaskramppien helpottaneen sekä hampaiden narskuttelun loppuneen.

Mielen rauhoittumista hakevat

Hengitysharjoitusten avulla hengitysrytmi tasoittuu, rauhoittuu ja hidastuu. Hengityksen syveneminen aktivoi parasympaattista hermostoa. Parasympaattinen hermosto on mieltä rauhoittava, kipua lievittävä, palautumista edistävä ja sydämensykettä alentava hermosto. Myös keskittymiskyky paranee ja levottomuus vähenee. Hengitysharjoitusten avulla säntäilevät ajatukset rauhoittuvat, jolloin meditaatioharjoitukset helpottuvat ja niihin saa uudenlaista syvyyttä.

Hoitoalalla työskentelevät

Terveyden ja hyvinvoinnin alalla sekä äänentuoton kanssa työskentelevät kohtaavat työssään jatkuvasti hengitysongelmista kärsiviä. Hoitava Hengitys -menetelmä antaa heille asiakkaidensa auttamiseksi täysin uudenlaiset ja tehokkaat työkalut.

Pienten lasten vanhemmat

Kaikkien vanhempien tulisi saada tietoa lapsen hengitystavan merkityksestä tämän kehitykseen sekä terveyteen. Purentavirheet, oppimisvaikeudet, ylivilkkaus, levottomuus, uniongelmat sekä yökastelu kertovat kaikki hengityksen häiriöistä.

Testaa hengityksesi

Ylihengitystesti

Hengitätkö liikaa? Ylihengittäminen eli hyperventilaatio voi olla monien oireiden taustalla. Testaa oletko sinä mahdollisesti ylihengittäjä. Anna seuraaville oireille arvosana 0 – 4 ja laske [...]

Hengityksen korjaamisen hyödyt

  • Elimistö saa enemmän happea; energisyys lisääntyy, ajatus kirkastuu, keskittymiskyky paranee, uni paranee, elämänlaatu kohenee.
  • Hengitysharjoitukset avaavat ilmateitä; astman oireet sekä tukkoisuus vähenee, lääkkeiden tarve vähenee.
  • Hengityksen hallinnalla voi ennaltaehkäistä rasitusastman, paniikkihäiriön ja stressin oireita.
  • Reagointi allergeeneille vähenee.
  • Hengitysvolyymin pienentyessä kuorsaus ja uniapnea helpottavat.
  • Hengitysrytmin rauhoittuessa myös mieli rauhoittuu.
  • Liikunnan teho paranee, jaksaminen lisääntyy, maitohappojen muodostus vähenee.
  • Painonhallinta helpottuu, rasvan polttamiseen tarvitaan happea!
2019-11-06T16:43:16+02:00

About the Author:

Kirjoittaja on Marketta Manninen. Hän on Hoitava Hengitys HB® -menetelmän kehittäjä ja kouluttaja sekä Buteyko-ohjaaja.
LinkedIn
Share