fbpx

Palvelut

Palvelut 2021-02-19T08:47:11+02:00

Tältä sivulta löydät tietoa Hoitoraiteen, eli Hoitava Hengitys -kouluttaja Marketta Mannisen järjestämistä kursseista sekä koulutuksista. Tarjolla on eri paikkakunnilla pidettäviä kursseja sekä verkkovalmennuksia.

Kursseja, luentoja ja koulutuksia järjestetään myös tilauksesta.

Hoitava Hengitys -ohjaajakoulutukset

Hengitysohjaajille on kysyntää. Ymmärrys hengityshäiriöiden yleisyydestä sekä näiden haitallisista terveysvaikutuksista kasvaa ja samalla kasvaa myös ammattitaitoisen hengitysohjauksen kysyntä. Hoitava Hengitys -ohjaajana olet ajanhermolla vastaamassa tähän tarpeeseen. Ohjaajakoulutuksen käyneenä saat oikeuden käyttää rekisteröityä Hoitava Hengitys HB ® -ohjaaja -nimikettä sekä järjestää Hoitava Hengitys HB  ® -kursseja  niin nykyisille kuin uusillekin asiakkaille. Voit siis kasvattaa nykyistä hyvinvoinnin alan toimintaasi,  tai saada Hoitava Hengitys -ohjauksesta itsellesi kokonaan uuden toimialan.

Kurssit

Hoitava Hengitys -kursseilla opetetaan harjoituksia, joiden avulla voit normalisoida häiriintyneen hengityksesi. Harjoituksista hyötyvät ihan kaikki – myös ne, jotka eivät koe hengityksessään olevan mitään korjattavaa! Esimerkkeinä harjoitusten hyödyistä ovat esim. jaksamisen lisääntyminen ja hengästymisen väheneminen sekä unen laadun paraneminen.

Kurssit koostuvat teoriaosuudesta ja hengitysharjoituksista. Teoriaosuudessa selvennetään, kuinka merkittävä hengitys ja hengitystapa on terveydelle. Samalla opit millaista on terveyttä edistävä hengitys ja millainen hengitys heikentää terveyttäsi.

Kurssilla annetaan lukuisia vinkkejä hengityksen korjaamiseksi ja opetetaan yksinkertaiset hengitysharjoitukset, joita säännöllisesti tekemällä voi saavuttaa huomattavia terveyshyötyjä.

Huom! Haastavammista oireista kärsiville suositellaan yksityisopetusta.

Coaching is also available in English language.

Verkkokurssit

Kaivattuna uutuutena valikoimaan on tullut nyt myös verkkokurssi! Kurssi on nimeltään Unihengitys-verkkokurssi ja se pureutuu erityisesti unenaikaisiin hengityshäiriöihin, kuten kuorsaukseen ja uniapneaan. Kurssilla selvennetään näiden voimakkaasti lisääntyvien uniongelmien syitä sekä seurauksia ja ohjataan yksinkertaiset sekä tehokkaat toimet niiden lievittämiseen. Hengitystä korjaamalla helpotetaan niin päivän kuin unenkin aikaista hengitystä. Tällöin kuorsaus hiljenee ja hengitys kulkee soljuvasti ilman katkoksia. Harjoitteet lievittävät myös muita hengityksen ongelmia, kuten tukkoisuutta, poskiontelo-ongelmia sekä astmaa.

Hoitava Hengitys e-kirja

Tutkittuun Buteyko-menetelmään pohjautuvan Hoitavan Hengityksen näkemykset hyvästä hengityksestä poikkeavat yleisesti opetetusta. Suomenkielistä kirjallisuutta aiheesta on niukasti saatavilla, joten Hoitava Hengitys e-kirja on tervetullut tietopaketti kaikille terveytensä itsehoidosta kiinnostuneille sekä ammatillista lisäosaamista hakeville.

Kirja avaa kansantajuisesti Hoitavan Hengityksen (ja Buteyko-menetelmän) teorian sekä auttaa lukijaa oivaltamaan omien hengityshäriöidensä taustat. Lukija johdatetaan runsaiden vinkkien avulla hoitavaan ja terveyttä edistävään hengitykseen. Lisätehoa hengityksen normalisoimiseen tuovat selkeästi ohjatut hengitysharjoitukset, jotka toimivat terveyttä edistävinä työkaluina koko loppuelämän.

Voit tilata näytteen kirjasta ja samalla liittyä Hoitava Hengitys -uutiskirjeen tilaajaksi.

Apuvälineet hengityksen harjoittamiseen – breaTHIN -setti

breaTHIN -setti sisältää käteviä apuvälineitä hengitysharjoittelun tehostamiseksi. Apuvälineiden avulla varmistetaan yön aikainen nenähengitys, syvennetään ja hidastetaan hengitystä sekä vahvistetaan hengityslihaksia. Setti sisältää ihoteipin, silikonipillin, nenäklipsin sekä ohjeet breaTHIN -harjoitteisiin.

Voit myös tilata Hoitava Hengitys e-kirjan sekä breaTHIN -setin edulliseen yhteishintaan.

Ammatillista lisäosaamista

Hengityshäiriöt ovat yleisiä ja liikahengittäminen ilmiönä tuttu hengitysongelmaisten parissa työskenteleville. Työkaluja näiden ongelmien korjaamiseen kaivataan kipeästi. Hoitava Hengitys vastaa tähän tarpeeseen. Hoitava Hengitys -koulutukset on tarkoitettu terveyden- ja hyvinvoinnin alalla toimiville, kuten fysioterapeuteille, hierojille, puheterapeuteille, liikunnanohjaajille, jooga- ja pilatesohjaajille. Ammatillista lisäosaamista -koulutusta järjestävät Hoitoraide sekä eri paikkakuntien kesäyliopistot. Koulutuksen voi myös tilata itse kokoamalleen ryhmälle, esimerkiksi työpaikalle tai hoitoalan opiskelijaryhmälle.

Follow by Email
LinkedIn
LinkedIn
Share