Asiakaspalautteita

Hoitava Hengitys -menetelmän tulokset puhuvat puolestaan. Lue kurssilaisten kertomuksia, kuinka he hengitystään korjaamalla pääsivät eroon astman oireista, allergioista sekä narskuttelusta. Parempi hengitys rauhoitti kiihtyneen mielen ja toi paremman unen sekä laadukkaamman elämän.

Hoitava Hengitys mediassa

Hoitava Hengitys Nordic Breathing -podcastissa

Marketta Manninen kertoo tiestään hengityksen maailmaan sekä mm. hengityksen vaikutuksesta immuunipuolustukseen ja didgeridoon soiton vaikutuksesta kuorsaukseen ja uniapneaan.

Hoitava Hengitys Sport-lehdessä

Vuoden 2020 ensimmäisen Sport-lehden Sportterveys -osiossa julkaistiin Marketta Mannisen haastatteluun pohjautuva artikkeli nenähengityksen hyödyistä urheillessa. Toisena asiantuntijana artikkelissa on Terveystalon yleislääkäri Toni Vänni.

Sport-lehti 1/2020.

Hoitava Hengitys Iltalehdessä

Iltalehden verkkojulkaisun Hyvä olo -osio käsitteli hengityksen käyttämistä stressinlievitykseen.  Stressissä hengityksemme kiihtyy ja aiheuttaa liikahengitystä. Yleinen ohje syvään hengittämisestä voi pitää yllä liikahengitystä, eli jopa pahentaa stressin oireita.

Iltalehti 21.10.2019

Hoitava Hengitys Iltalehdessä

Iltalehden Hyvä olo -osio käsitteli liikahengitystä verkkoartikkelissaan Oletko hengittänyt väärin koko elämäsi? Näin tunnistat, hengitätkö liikaa.

Liikahengitys/ylihengitys/hyperventilaatio ei aina tarkoita suurta paniikinomaista hengen haukkomista, vaan se voi olla myös piilevää ja siten huomattavasti luultua yleisempää. Lue, mitä oireita jatkuva liikahengitys voi aiheuttaa ja miten voit lähteä tilaa korjaamaan.

Iltalehti 7.10.2019

Hoitava Hengitys Yle-uutisissa

Yleisradion uutisankkuri Marjo Rein vieraili Hoitava Hengitys -kurssilla 6. lokakuuta. Haastattelujen lisäksi hän tutustui myös suun teippaukseen.

Myös ohjelmassa haastateltu keuhkosairauksien professori suositteli nenähengitystä erityisesti keuhkosairaille.

Uutisklippi tuli ulos 1. marraskuuta sekä tv:n että radion uutisissa.

Aiheesta on luettavissa artikkeli myös Ylen verkkouutisissa.

Hyvä hengitys hoitaa

Moni hengittää väärin: liian suuresti, pinnallisesti ja kiihkeästi. Oikean hengitystekniikan opetteleminen voi tukea terveyttä hämmästyttävän monipuolisesti.

Luontaisterveys 5/2018

Nenähengitys hoitaa terveyttä

Suun kautta hengitettäessä hengitysvolyymi on liian suurta ja tästä aiheutuu monenlaisia terveysongelmia. Nenähengitykseen siirtyminen korjaa hengitystä ja hoitaa terveyttä.

Maaseudun Tulevaisuus 2.3.2018

Suu kiinni ja nenän kautta kevyesti

Ilmadieetti: Monet meistä ovat ylihengittäjiä. Pahimmat oireet ovat astmaatikoilla, mutta myös monet pikkuvaivat saattavat johtua liian voimakkaasta ja suuresta hengityksestä.

Lempäälän-Vesilahden Sanomat 12/2015

Sulje suusi, niin hengität paremmin

Oopperalaulaja Jeni Packalén kertoo oheisesta linkistä avautuvassa artikkelissa (2. sivu) Buteyko-menetelmästä saamastaan avusta.

Aamulehti 08/2014