Unihengitys on yläotsikko Marketta Mannisen vetämille Unihengitys- sekä Unididge-kursseille.

Unihengitys-kurssin tai työpajan luennot selventävät unihäiriöiden sekä unenaikaisten hengityshäiriöiden, kuten kuorsauksen ja uniapnean juurisyitä sekä sitä, kuinka näitä uniongelmia voidaan lääkkeettömästi, laitteettomasti sekä luonnonmukaisesti lievittää.

Hengitystä harjoittamalla liian suuri hengitysvolyymi normalisoituu ja liikahengitystila tasapainottuu, jolloin uni on paremman hapensaannin myötä laadukkaampaa. Hengitykselle tilaa tekevän kielijumpan avulla vahvistetaan nielua auki pitäviä lihaksia sekä suun lihaksia. Avarampi nielu ja normaalimpi hengityksen virtaus takaavat sen, että hengitys kulkee krohisematta ja katkeilematta myös yöllä.

Unididge

Didgeridoon soittaminen on kielijumppaa vieläkin tehokkaampi, mielenkiintoisempi ja hauskempi tapa vahvistaa koko hengitysväylän lihaksia.  Marketan ideoimat ja vetämät Unididge-kurssit yhdistävät Hoitava Hengitys -luentoihin ja -harjoitteisiin didgeridoon soittoharjoittelun. Ansaitusti suosituiksi osoittautuneita kursseja on tarjolla yhden ja kahden päivän mittaisina, sekä myös etäyhteydellä toteutettuna.

Unididge-työpajoja voidaan myös toteuttaa toiveiden mukaan räätälöiden esim. tyhy-päiviin. Kursseilta osallistujat saavat toimivan itsehoitomuodon lisäksi antoisan ja terveyttä edistävän harrastuksen!

Katso video didgeridoon soitosta alta.

HUOM! Mikäli didgeridoon soitto ei tällä hetkellä kutsu, mutta haluat silti parantaa unenlaatuasi ja saada apua unenaikaisiin hengitysongelmiisi, tilaa Unihengitys-verkkokurssi.