fbpx

Hoitava Hengitys HB ® -ohjaajakoulutukset

Hoitava Hengitys HB ® -ohjaajakoulutukset 2020-11-01T08:16:51+02:00

Hengityshäiriöt ovat yleisiä ja työkaluja niiden korjaamiseksi kaivataan.

Hengitykseen liittyvien terveysongelmien, kuten astman, kuorsauksen tai uniapnean hoidoksi tarjotaan jotain aivan muuta kuin hengitysohjausta. Tämä on selkeä puute, koska hengitysohjauksella voidaan merkittävästi lievittää em. vaivojen oireita.

Hengitysohjauksesta eivät hyödy pelkästään jo hengityksen ongelmista kärsivät, vaan myös ne, jotka haluavat ennaltaehkäistä em. oireita. 

Hengitysohjauksesta hyötyvät ihan kaikki, koska elimistön hapensaannin paraneminen kohentaa elämänlaatua sen kaikilla osa-alueilla.

Tänä päivänä hengitysterveyden ylläpitäminen sekä kohentaminen on tärkeämpää kuin koskaan!

Meitä hengitysohjaajia siis tarvitaan!

Haluaisitko Sinä olla yksi meistä?

Ohjaajakoulutukseen osallistuneiden palautteita:

”Kiitos hyvästä ja innostavasta koulutuksesta. Sain paljon työkaluja työhöni.”

”Ihanan asiasisältöinen ja rakenteeltaan toimiva koulutus.”

”Marketta on asiantunteva ja ilmaisultaan selkeä kouluttaja. Asia eteni johdonmukaisesti ja osallistujana oli turvallista olla mukana.”

”Suosittelen Hoitava Hengitys -ohjaajakoulutusta lämpimästi. Mahtava ja innostava aihe!”

”Koulutus vastasi odotuksiani hyvin. Sisältö oli hyvin monipuolinen sekä selkeä ja materiaalit jäsennellyt. Suosittelen.”

”Kiitos mielenkiintoisesta koulutuksesta! Sain hyvän työkalun oman terveyteni hoitoon sekä innoitusta jakaa tätä asiaa myös muille.”

Tulevat ohjaajakoulutukset

Marras-joulukuu 2020, Tampere (ryhmä on täynnä).

Aika: 14.-15.11. sekä 12.-13.12. Muina päivinä klo 10.00 – 16.30, paitsi viimeisenä päivänä klo 10.00 – 13.30.

Paikka: LuonnonHyvä Instituutti, Sumeliuksenkatu 11, 33100 Tampere (tarvittaessa mahdollisuus osallistua myös etäyhteydellä).

Helmi-maaliskuu 2021, Kuopio

Aika: 20.-21.2. sekä 20.-21.3.2021.

Paikka: Haapaniemenkatu 21 A 2.krs, 70110 Kuopio (tarvittaessa mahdollisuus osallistua myös etäyhteydellä).

Muut vuoden 2021 ohjaajakoulutukset

Alustavasti suunnitellut koulutuspaikkakunnat ovat:
Touko-kesäkuu: Tampere
Elo-syyskuu: Lappeenranta
Marras-joulukuu: Tampere tai Helsinki.

HUOM! Koronatilanne aiheuttaa muutoksia koulutuksen toteutustapaan ja käyttöön otettu ’hybridi-malli’, joka tarkoittaa sitä, että voit osallistua koulutukseen osittain, tai kokonaan joko paikan päällä Tampereella, tai etäyhteydellä.

Kyseinen malli on todettu hyvin toimivaksi sekä kevään että syksyn 2020 ohjaajakoulutuksissa.

 Zoom-webinaareina toteutetun etäopetuksen tukena toimivat suljettuFacebook- ryhmä keskusteluun, sekä kokemusten ja tietojen jakoon. On siis hyvä varautua koulutukseen siten, että pystyt käyttämään kyseisiä alustoja (toimiva nettiyhteys, tietokone, älypuhelin sekä Facebook-tili).

Koulutuksen sisältö

Koulutus koostuu lähiopetuspäivistä, itsenäisestä opiskelusta sekä verkkovalmennuksesta. Lähiopetuksen laajuus on 28 ot.

Käsiteltäviä aiheita:

  • Buteyko-menetelmä, sen teoria sekä siitä tehdyt tutkimukset.
  • Hengenahdistuksen taustalla olevia tekijöitä.
  • Millaisia ovat hengityshäiriöt, kuten liikahengittäminen ja mitkä ovat näistä aiheutuvat terveysongelmat?
  • Kuinka tunnistat asiakkaan häiriintyneen hengityksen ja miten ohjaat hänet oikeaan hengitykseen?
  • Mitkä ovat astman, kuorsauksen, uniapnean sekä paniikkihäiriön oireiden syntymiseen vaikuttavat tekijät ja miten oireita hoidetaan?
  • Mielen vaikutus hengitykseen ja hengityksen vaikutus mieleen.
  • Hengitystavan merkitys liikunta- tai urheilusuoritusten parantamisessa sekä hengästymisen vähentämisessä.
  • Hengityksen korjaamisen hyödyt ja haasteet.
  • Hengitysohjaajana toimiminen, kurssien rakenteet ja sisällöt.

Teoriaopetuksen lisäksi opiskeluun kuuluvat monipuoliset Hoitava Hengitys -harjoitteet sekä niiden ohjaamisen harjoittelu. Koulutuksessa käsiteltyjen asioiden hallinta testataan kirjallisella kokeella.

Itsenäinen opiskelu

Mm. oma hengitysharjoittelu sekä Hoitava Hengitys -harjoituskurssin suunnittelu, toteutus ja raportointi.

Verkkovalmennus

Ohjaajaopiskelijoille perustetaan noin viikkoa ennen ensimmäistä lähiopetuspäivää suljettu Facebook-ryhmä, jossa pidetään live-videoluentoja. Facebook-ryhmä toimii myös keskustelu- ja neuvontakanavana, joka pidetään voimassa koko koulutuksen ajan.

Koulutuksen jälkeen

Saat koulutuksesta todistuksen sekä oikeuden ryhtyä käyttämään rekisteröityä Hoitava Hengitys HB -ohjaaja® -nimikettä.

Ohjaajakoulutuksen käytyäsi sinulla on sekä kouluttajan että muiden ohjaajien tuki. Pääset jäseneksi Hoitava Hengitys -ohjaajien suljettuun Facebook-ryhmään, jossa jaetaan tietoa ja kokemuksia sekä syvennetään aiheen osaamista.

Kurssimateriaalipaketti

Voit hyödyntää oppeja nykyisessä työssäsi, tai ryhtyä järjestämään Hoitava Hengitys -kursseja sekä yksityisasiakkaille että ryhmille. Voit näin ansaita koulutukseen sijoittamasi summan hyvin nopeasti takaisin. Toimeen ryhtyminen on helppoa, koska voit ostaa valmiin kurssimateriaalipaketin kurssien pitämistä varten. Paketti sisältää diasarjat vähintään neljän opetuskerran pituiselle kurssille sekä kaikki asiakkaalle jaettavat luentomateriaalit. Kurssimateriaalipaketin hinta on 120 e (sis. alv 24 %).

Koulutukseen hakeminen

Lähetä sähköpostitse (marketta@hoitoraide.fi) vapaamuotoinen selvitys, miksi haluat tähän koulutukseen, minkälainen koulutustaustasi ja millaiset suunnitelmat tai toiveet sinulla on Hoitava Hengitys -ohjaajana toimimisen suhteen.

HUOM! Koulutukseen hakeutuvilla on hyvä olla jokin terveyden- tai hyvinvoinnin alan perustutkinto, tai vähintään anatomian ja fysiologian perusteet. Aiempiin Hoitava Hengitys -ohjaajakoulutuksiin on osallistunut mm. fysioterapeutteja, osteopaatteja, puheterapeutteja, hierojia, luontaishoitajia, joogaohjaajia, pilatesohjaajia sekä laulunopettajia.

Menetelmän toisille opettamista helpottaa, kun on myös itse kokenut menetelmän toimivuuden. Näin ollen ohjaajaopiskelija sitoutuu tekemään säännöllisiä hengitysharjoituksia sekä seuraamaan edistymistään hengityspäiväkirjan avulla.

Englanninkielen taidosta on hyötyä ja auttaa syvempää aiheeseen perehtymistä, koska Hoitavan Hengityksen pohjana olevan Buteyko-menetelmän aineisto on pääasiassa englanninkielistä. Koulutuksen hintaan sisältyvä Hoitava Hengitys -e-kirja sekä kaikki muut koulutusmateriaalit ovat suomenkielisiä.

Koulutusmaksu ja maksuehdot

Koulutuksen hinta on 996 e (1235,04 sis. alv 24 %).

Ilmoittautumisen jälkeen lähetetään lasku varausmaksusta, joka on 200 e. Loppumaksun voi myös maksaa erissä.

Hintaan sisältyy opetusmateriaalit (e-kirja sekä luentomateriaalit) sekä breaTHIN -setti.

Peruutusehdot: Ilmoittautuminen on sitova, eikä varausmaksua peruutuksen yhteydessä palauteta. Maksun palautuksen yhteydessä veloitetaan toimistokulut 5 euroa.

Lämpimästi tervetuloa Hoitava Hengitys -ohjaajakoulutukseen!

LinkedIn
LinkedIn
Share