Hoitava Hengitys HB ® -ohjaajakoulutukset

Hoitava Hengitys HB ® -ohjaajakoulutukset2024-05-20T11:20:51+03:00

Hengitysongelmat lisääntyvät kovaa vauhtia, mutta samalla hoitoon, tai edes tutkimukseen pääsy voi viivästyä. Siksi yhä useampi alkaa etsiä hoitomuotoja myös virallisen terveydenhuollon ulkopuolelta. Hoitava Hengitys -ohjaajana voit tarjota asiakkaillesi heidän kipeästi kaipaamaansa helpotusta.

On arvioitu, että lievää uniapneaa sairastaa jo noin 1,5 miljoonaa suomalaista ja määrä lisääntyy jatkuvasti. Toinen kasvava hengitysohjauksen tarpeessa oleva joukko on long covid-potilaat, joilla hengitysongelmat ovat merkittävä osa oireiden kirjoa. Molemmat ryhmät voivat hyötyä merkittävästi asiantuntevasta hengitysohjauksesta.

Terveydenhuollon kriisi ja yhteiskunnan pitkään jatkuneet stressin- ja huolenaiheet synnyttävät runsaasti myös muita hengitysongelmia, kuten tukkoisuutta, poskiontelovaivoja ja astmaa, sekä selittämätöntä hengenahdistusta ilman diagnosoitavaa syytä. Hoidoksi tarjotaan lääkkeitä ja jopa leikkauksia, mutta ongelmien juurisyy jää huomiotta. Tämä juurisyy voi olla stressin kiihdyttämä hengitys, eli professori Buteykon määrittelemä krooninen, vaikkakin piilevä hyperventilaatio. Kyse on hengityshäiriöstä, jonka korjaaminen vaatii uudenlaista näkökulmaa koko hengityksen fysiologiaan ja biokemiaan sekä asiantuntevaa ohjausta.

Hoitava Hengitys -ohjaajakoulutuksesta saat tämän osaamisen ja olet ajan hermolla vastaamassa kasvavaan hengitysohjauksen tarpeeseen.

Ohjaajakoulutuksen käyneenä saat oikeuden käyttää rekisteröityä Hoitava Hengitys HB ® -ohjaaja -nimikettä sekä järjestää Hoitava Hengitys HB  ® -kursseja.   Voit siis kasvattaa nykyistä hyvinvoinnin alan toimintaasi,  tai saada Hoitava Hengitys -ohjauksesta itsellesi kokonaan uuden toimialan.

Huom! Hengitysohjauksesta eivät hyödy pelkästään jo hengityksen ongelmista kärsivät, vaan myös he, jotka haluavat ennaltaehkäistä em. oireita. Elimistön hapensaannin paraneminen kohentaa elämänlaatua sen kaikilla osa-alueilla.

Tänä päivänä hengitysterveyden ylläpitäminen sekä kohentaminen on tärkeämpää kuin koskaan!

Meitä hengitysohjaajia siis tarvitaan!

Haluaisitko Sinä olla yksi meistä?

Ohjaajakoulutukseen osallistuneiden palautteita:

”Kiitos hyvästä ja innostavasta koulutuksesta. Sain paljon työkaluja työhöni.”

”Ihanan asiasisältöinen ja rakenteeltaan toimiva koulutus.”

”Marketta on asiantunteva ja ilmaisultaan selkeä kouluttaja. Asia eteni johdonmukaisesti ja osallistujana oli turvallista olla mukana.”

”Suosittelen Hoitava Hengitys -ohjaajakoulutusta lämpimästi. Mahtava ja innostava aihe!”

”Koulutus vastasi odotuksiani hyvin. Sisältö oli hyvin monipuolinen sekä selkeä ja materiaalit jäsennellyt. Suosittelen.”

”Kiitos mielenkiintoisesta koulutuksesta! Sain hyvän työkalun oman terveyteni hoitoon sekä innoitusta jakaa tätä asiaa myös muille.”

”Kiitos Marketta, hienosti vedetty hybridikoulutus! Ihailen myös tuotteistustasi! 🙂 Tykkäsin rennosta tyylistäsi ja jalat maassa meiningistä, sopi hienosti omaan tapaani omaksua asioita. Mielelläni suosittelen eteenpäin!”

”Iso kiitos! Esitystapasi on kivan lempeä ja selkeä, asioista on helppo kysyä ja koulutusmateriaalia on monipuolisesti.”

”Olet Marketta aito, lämminhenkinen ja puhut täyttä asiaa kokemuksella ja saat rauhallisen lempeällä ohjauksella opiskelijat täysillä mukaan.”

Tulevat ohjaajakoulutukset

Elo-syyskuu 2024, Tampere

Koulutus alkaa ohjaus-webinaareilla 12. ja 15. elokuuta klo 18.00  (tulee myös tallenne).

Opetusviikonloppujen päivämäärät: 24.-25. elokuuta  ja 28.–29. syyskuuta, klo 10-16.30.

Huom. Opetusviikonloppujen välisenä aikana ohjaajaopiskelijat pitävät omille asiakkailleen kolmen ohjauskerran harjoituskurssit, joten varaathan kalenteriisi aikaa myös niille.

Paikka:  Pumpulihuane, PMK:n talo, Erkkilänkatu 11 A (7. krs), Tampere.

Myös opetusviikonloppuihin voi osallistua etäyhteydellä.

Koulutuksen sisältö

Koulutus koostuu lähiopetuspäivistä, itsenäisestä opiskelusta sekä verkkovalmennuksesta. 

Käsiteltäviä aiheita:

  • Buteyko-menetelmä, sen teoria sekä siitä tehtyjä tutkimuksia.
  • HH-harjoitteita tukevia tutkimuksia.
  • Hengenahdistuksen taustalla olevia tekijöitä.
  • Millaisia ovat hengityshäiriöt, kuten liikahengittäminen ja mitkä ovat näistä aiheutuvat terveysongelmat?
  • Kuinka tunnistat asiakkaan häiriintyneen hengityksen ja miten ohjaat hänet oikeaan hengitykseen?
  • Mitkä ovat astman, kuorsauksen, uniapnean sekä paniikkihäiriön oireiden syntymiseen vaikuttavat tekijät ja miten oireita hoidetaan?
  • Mielen vaikutus hengitykseen ja hengityksen vaikutus mieleen.
  • Hengitystavan merkitys liikunta- tai urheilusuoritusten parantamisessa sekä hengästymisen vähentämisessä.
  • Hengityksen korjaamisen hyödyt ja haasteet.
  • Hengitysohjaajana toimiminen, kurssien rakenteet ja sisällöt.

Teoriaopetuksen lisäksi opiskeluun kuuluvat monipuoliset Hoitava Hengitys -harjoitteet sekä niiden ohjaamisen harjoittelu. Koulutuksessa käsiteltyjen asioiden hallinta testataan kirjallisella kokeella.

Itsenäinen opiskelu

Mm. oma hengitysharjoittelu, harjoituspäiväkirjan täyttäminen, Hoitava Hengitys -harjoituskurssin suunnittelu, toteutus ja raportointi.

Verkkovalmennus

Osa opetuksesta tapahtuu Zoom-webinaareina sekä luentovideoina. Varmista, että Sinulla on toimiva nettiyhteys sekä päätelaite kameralla.

 Whatsapp-ryhmä toimii keskustelu- ja neuvontakanavana.

Koulutuksen jälkeen

Saat koulutuksesta todistuksen sekä oikeuden ryhtyä käyttämään rekisteröityä Hoitava Hengitys HB -ohjaaja® -nimikettä.

Ohjaajakoulutuksen käytyäsi sinulla on sekä kouluttajan että muiden ohjaajien tuki. Pääset jäseneksi Hoitava Hengitys -ohjaajien suljettuun Facebook-ryhmään, jossa jaetaan tietoa ja kokemuksia sekä syvennetään aiheen osaamista.

Kurssimateriaalipaketti

Voit hyödyntää oppeja nykyisessä työssäsi, tai ryhtyä järjestämään Hoitava Hengitys -kursseja sekä yksityisasiakkaille että ryhmille. Voit näin ansaita koulutukseen sijoittamasi summan hyvin nopeasti takaisin. Toimeen ryhtyminen on helppoa, koska voit ostaa valmiin kurssimateriaalipaketin kurssien pitämistä varten. Paketti sisältää diasarjat vähintään neljän opetuskerran pituiselle kurssille sekä kaikki asiakkaalle jaettavat luentomateriaalit. Kurssimateriaalipaketin hinta on 120 e (sis. alv 24 %).

Koulutukseen hakeminen

Lähetä sähköpostitse (marketta@hoitoraide.fi) vapaamuotoinen selvitys, miksi haluat tähän koulutukseen, minkälainen koulutustaustasi ja millaiset suunnitelmat tai toiveet sinulla on Hoitava Hengitys -ohjaajana toimimisen suhteen.

HUOM! On eduksi, mikäli sinulla on taustalla terveyden- tai hyvinvoinnin alan perusopinnot, tai muutoin hallussa vähintään anatomian ja fysiologian perusteet. Aiempiin Hoitava Hengitys -ohjaajakoulutuksiin on osallistunut mm. fysioterapeutteja, osteopaatteja, puheterapeutteja, hierojia, luontaishoitajia, joogaohjaajia, pilatesohjaajia sekä laulunopettajia.

Menetelmän toisille opettamista helpottaa, kun on myös itse kokenut menetelmän toimivuuden. Näin ollen ohjaajaopiskelija sitoutuu tekemään säännöllisiä hengitysharjoituksia sekä seuraamaan edistymistään hengityspäiväkirjan avulla.

Englanninkielen taidosta on hyötyä ja auttaa syvempää aiheeseen perehtymistä, koska Hoitavan Hengityksen pohjana olevan Buteyko-menetelmän aineisto on pääasiassa englanninkielistä. Itse Hoitava Hengitys -ohjaajakoulutus sekä koulutusmateriaalit ovat suomenkielisiä.

Koulutusmaksu ja maksuehdot

Koulutuksen hinta on 1300 e (sis. alv. 24 %) + toimituskulut 20 e.

Ilmoittautumisen jälkeen lähetetään lasku varausmaksusta, joka on 200 e. Loppumaksun voi maksaa sopimuksen mukaan erissä.

Hintaan sisältyvät sähköiset opetusmateriaalit (e-kirja sekä luentomateriaalit) sekä breaTHIN -setti + ohjevihko, jotka lähetetään osallistujille ennen koulutuksen alkamista. Koulutuksen päätyttyä opiskelijat saavat Todistuksen.

Peruutusehdot: Ilmoittautuminen on sitova, eikä varausmaksua peruutuksen yhteydessä palauteta.

Lämpimästi tervetuloa Hoitava Hengitys -ohjaajakoulutukseen!

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi sähköpostiin: marketta@hoitoraide.fi

Otsikko

Go to Top