fbpx

Hoitava Hengitys HB ® -ohjaajakoulutukset

Hoitava Hengitys HB ® -ohjaajakoulutukset2023-03-29T17:30:48+03:00

Hengityshäiriöt ovat yleisiä ja työkaluja niiden korjaamiseksi kaivataan.

Hengitykseen liittyvien terveysongelmien, kuten astman, kuorsauksen tai uniapnean hoidoksi tarjotaan jotain aivan muuta kuin hengitysohjausta. Tämä on selkeä puute, koska hengitysohjauksella voidaan merkittävästi lievittää em. vaivojen oireita.

 Ymmärrys hengityshäiriöiden yleisyydestä sekä näiden haitallisista terveysvaikutuksista kasvaa ja samalla kasvaa myös ammattitaitoisen hengitysohjauksen kysyntä. Hoitava Hengitys -ohjaajana olet ajanhermolla vastaamassa tähän tarpeeseen.

Ohjaajakoulutuksen käyneenä saat oikeuden käyttää rekisteröityä Hoitava Hengitys HB ® -ohjaaja -nimikettä sekä järjestää Hoitava Hengitys HB  ® -kursseja  niin nykyisille kuin uusillekin asiakkaille. Voit siis kasvattaa nykyistä hyvinvoinnin alan toimintaasi,  tai saada Hoitava Hengitys -ohjauksesta itsellesi kokonaan uuden toimialan.

Hengitysohjauksesta eivät hyödy pelkästään jo hengityksen ongelmista kärsivät, vaan myös ne, jotka haluavat ennaltaehkäistä em. oireita. Elimistön hapensaannin paraneminen kohentaa elämänlaatua sen kaikilla osa-alueilla.

Tänä päivänä hengitysterveyden ylläpitäminen sekä kohentaminen on tärkeämpää kuin koskaan!

Meitä hengitysohjaajia siis tarvitaan!

Haluaisitko Sinä olla yksi meistä?

Ohjaajakoulutukseen osallistuneiden palautteita:

”Kiitos hyvästä ja innostavasta koulutuksesta. Sain paljon työkaluja työhöni.”

”Ihanan asiasisältöinen ja rakenteeltaan toimiva koulutus.”

”Marketta on asiantunteva ja ilmaisultaan selkeä kouluttaja. Asia eteni johdonmukaisesti ja osallistujana oli turvallista olla mukana.”

”Suosittelen Hoitava Hengitys -ohjaajakoulutusta lämpimästi. Mahtava ja innostava aihe!”

”Koulutus vastasi odotuksiani hyvin. Sisältö oli hyvin monipuolinen sekä selkeä ja materiaalit jäsennellyt. Suosittelen.”

”Kiitos mielenkiintoisesta koulutuksesta! Sain hyvän työkalun oman terveyteni hoitoon sekä innoitusta jakaa tätä asiaa myös muille.”

”Kiitos Marketta, hienosti vedetty hybridikoulutus! Ihailen myös tuotteistustasi! 🙂 Tykkäsin rennosta tyylistäsi ja jalat maassa meiningistä, sopi hienosti omaan tapaani omaksua asioita. Mielelläni suosittelen eteenpäin!”

Tulevat ohjaajakoulutukset

Huhti-kesäkuu 2023, Tampere

Koulutus alkaa ohjaus-webinaareilla 24. ja 27. huhtikuuta klo 18.00 (tulee myös tallenne).

Opetusviikonloppujen päivämäärät: 6.-7. toukokuuta ja 10.-11. kesäkuuta, klo 10-16.30.

Osallistuminen on mahdollista myös etäyhteydellä.

Elo-syyskuu 2023, Tampere

Koulutus alkaa ohjaus-webinaareilla 8. ja 10. elokuuta klo 18.00  (tulee myös tallenne).

Opetusviikonloppujen päivämäärät: 19.-20. elokuuta ja 16.-17. syyskuuta, klo 10-16.30.

Osallistuminen on mahdollista myös etäyhteydellä.

 Opetus alkaa ennen ensimmäistä opetusviikonloppua Zoom-webinaareina pidettävillä ohjaustuokioilla sekä verkkoluennoilla. Näiden tukena toimii suljettu Facebook- ryhmä keskusteluun, sekä kokemusten ja tietojen jakoon. On siis hyvä varautua koulutukseen siten, että pystyt käyttämään kyseisiä alustoja (toimiva nettiyhteys, tietokone, älypuhelin sekä Facebook-tili).

Koulutuksen sisältö

Koulutus koostuu lähiopetuspäivistä, itsenäisestä opiskelusta sekä verkkovalmennuksesta. 

Käsiteltäviä aiheita:

  • Buteyko-menetelmä, sen teoria sekä siitä tehtyjä tutkimuksia.
  • HH-harjoitteita tukevia tutkimuksia.
  • Hengenahdistuksen taustalla olevia tekijöitä.
  • Millaisia ovat hengityshäiriöt, kuten liikahengittäminen ja mitkä ovat näistä aiheutuvat terveysongelmat?
  • Kuinka tunnistat asiakkaan häiriintyneen hengityksen ja miten ohjaat hänet oikeaan hengitykseen?
  • Mitkä ovat astman, kuorsauksen, uniapnean sekä paniikkihäiriön oireiden syntymiseen vaikuttavat tekijät ja miten oireita hoidetaan?
  • Mielen vaikutus hengitykseen ja hengityksen vaikutus mieleen.
  • Hengitystavan merkitys liikunta- tai urheilusuoritusten parantamisessa sekä hengästymisen vähentämisessä.
  • Hengityksen korjaamisen hyödyt ja haasteet.
  • Hengitysohjaajana toimiminen, kurssien rakenteet ja sisällöt.

Teoriaopetuksen lisäksi opiskeluun kuuluvat monipuoliset Hoitava Hengitys -harjoitteet sekä niiden ohjaamisen harjoittelu. Koulutuksessa käsiteltyjen asioiden hallinta testataan kirjallisella kokeella.

Itsenäinen opiskelu

Mm. oma hengitysharjoittelu, harjoituspäiväkirjan täyttäminen, Hoitava Hengitys -harjoituskurssin suunnittelu, toteutus ja raportointi.

Verkkovalmennus

Osa opetuksesta tapahtuu Zoom-webinaareina sekä suljetussa Facebook-ryhmässä, joka toimii myös keskustelu- ja neuvontakanavana.

Koulutuksen jälkeen

Saat koulutuksesta todistuksen sekä oikeuden ryhtyä käyttämään rekisteröityä Hoitava Hengitys HB -ohjaaja® -nimikettä.

Ohjaajakoulutuksen käytyäsi sinulla on sekä kouluttajan että muiden ohjaajien tuki. Pääset jäseneksi Hoitava Hengitys -ohjaajien suljettuun Facebook-ryhmään, jossa jaetaan tietoa ja kokemuksia sekä syvennetään aiheen osaamista.

Kurssimateriaalipaketti

Voit hyödyntää oppeja nykyisessä työssäsi, tai ryhtyä järjestämään Hoitava Hengitys -kursseja sekä yksityisasiakkaille että ryhmille. Voit näin ansaita koulutukseen sijoittamasi summan hyvin nopeasti takaisin. Toimeen ryhtyminen on helppoa, koska voit ostaa valmiin kurssimateriaalipaketin kurssien pitämistä varten. Paketti sisältää diasarjat vähintään neljän opetuskerran pituiselle kurssille sekä kaikki asiakkaalle jaettavat luentomateriaalit. Kurssimateriaalipaketin hinta on 120 e (sis. alv 24 %).

Koulutukseen hakeminen

Lähetä sähköpostitse (marketta@hoitoraide.fi) vapaamuotoinen selvitys, miksi haluat tähän koulutukseen, minkälainen koulutustaustasi ja millaiset suunnitelmat tai toiveet sinulla on Hoitava Hengitys -ohjaajana toimimisen suhteen.

HUOM! Koulutukseen hakeutuvilla on hyvä olla jokin terveyden- tai hyvinvoinnin alan perustutkinto, tai vähintään anatomian ja fysiologian perusteet. Aiempiin Hoitava Hengitys -ohjaajakoulutuksiin on osallistunut mm. fysioterapeutteja, osteopaatteja, puheterapeutteja, hierojia, luontaishoitajia, joogaohjaajia, pilatesohjaajia sekä laulunopettajia.

Menetelmän toisille opettamista helpottaa, kun on myös itse kokenut menetelmän toimivuuden. Näin ollen ohjaajaopiskelija sitoutuu tekemään säännöllisiä hengitysharjoituksia sekä seuraamaan edistymistään hengityspäiväkirjan avulla.

Englanninkielen taidosta on hyötyä ja auttaa syvempää aiheeseen perehtymistä, koska Hoitavan Hengityksen pohjana olevan Buteyko-menetelmän aineisto on pääasiassa englanninkielistä. Koulutuksen hintaan sisältyvä Hoitava Hengitys -e-kirja sekä kaikki muut koulutusmateriaalit ovat suomenkielisiä.

Koulutusmaksu ja maksuehdot

Huhti-toukokuun koulutuksen hinta on 996 e (1235,04 sis. alv 24 %).

Huom! Hinta muuttuu heinäkuussa 2023. Elo-syyskuun koulutuksen hinta on 1300 e (sis. alv. 24 %). Hintaan sisältyvät breaTHIN-setin sekä Todistuksen toimituskulut.

Ilmoittautumisen jälkeen lähetetään lasku varausmaksusta, joka on 200 e. Loppumaksu tulee olla suoritettuna ennen viimeistä opetusviikonloppua.

Hintaan sisältyvät opetusmateriaalit (e-kirja sekä luentomateriaalit) sekä breaTHIN -setti, joka lähetetään osallistujille ennen koulutuksen alkamista. Postikulut veloitetaan erikseen.

Peruutusehdot: Ilmoittautuminen on sitova, eikä varausmaksua peruutuksen yhteydessä palauteta. Maksun palautuksen yhteydessä veloitetaan toimistokulut 5 euroa.

Lämpimästi tervetuloa Hoitava Hengitys -ohjaajakoulutukseen!

Otsikko

Go to Top