🌿 𝙆𝙚𝙣𝙚𝙡𝙡𝙚 𝙐𝙣𝙞𝙙𝙞𝙙𝙜𝙚-𝙠𝙪𝙧𝙨𝙨𝙞𝙩 𝙤𝙫𝙖𝙩 𝙩𝙖𝙧𝙠𝙤𝙞𝙩𝙚𝙩𝙩𝙪𝙟𝙖?

Unididge-kurssit ovat tarkoitettuja kaikille, jotka haluavat parantaa hengitystään ja lievittää, tai ennaltaehkäistä kuorsausta ja uniapneaa sekä muita hengitysongelmia. Kurssille ovat tervetulleita myös he, joilla ei ole terveysongelmia, vaan ovat muutoin kiinnostuneita didgeridoon soitosta. Soittamisen voi oppia kuka tahansa, eli musikaalisuutta ei vaadita.

🌿 𝙈𝙞𝙩𝙖̈ 𝙝𝙮𝙤̈𝙩𝙮𝙖̈ 𝙠𝙪𝙧𝙨𝙨𝙞𝙣 𝙤𝙥𝙚𝙞𝙨𝙩𝙖 𝙤𝙣?

Hengityskaasujen tasapainottuminen mm. helpottaa astman oireita, vähentää hengästymistä ja parantaa unenlaatua.
Didgeridoon soittaminen on hauska, iloa elämään tuova musiikkiharrastus. Parhaimmillaan soitto on meditatiivista ja kehon joka soluun ulottuvaa äänihoitoa sekä soittajalle itselleen, että myös kuulijoille. Didgeridoon soitto myös vahvistaa tehokkaasti kaikkia hengitysväylän lihaksia, jonka ansiosta niin päivän- kuin unenkin aikainen hengitys helpottuu.

🌿 𝙊𝙥𝙥𝙞𝙞𝙠𝙤 𝙙𝙞𝙙𝙜𝙚𝙧𝙞𝙙𝙤𝙤𝙣 𝙨𝙤𝙞𝙩𝙩𝙖𝙢𝙞𝙨𝙚𝙣 𝙠𝙪𝙧𝙨𝙨𝙞𝙣 𝙖𝙞𝙠𝙖𝙣𝙖?

Didgeridoon pörisevän perusäänen oppii helposti ja myös erilaisia rytmejä ja vivahteita oppii tuottamaan suhteellisen nopeasti, mutta kiertohengityksen oppiminen vaatii hieman aikaa.
Kiertohengitys on tietynlainen tekniikka, jonka avulla didgen pörisevä ääni saadaan jatkumaan myös sisäänhengityksen aikana. Tähän vaaditaan riittävää suun ja nielun lihasten voimaa sekä niiden hyvää hallintaa. On tavallista, että ko. lihakset ovat monilla heikot, joten niiden vahvistuminen vaatii hieman aikaa. Mitä haastavampaa kiertohengityksen oppiminen on, sitä suurempi on myös kuorsauksen ja uniapnean riski. Mutta kuten mitkä tahansa muutkin lihakset, myös nämä vahvistuvat treenaamalla 💪.

🌿 𝙊𝙣𝙠𝙤 𝙙𝙞𝙙𝙜𝙚𝙧𝙞𝙙𝙤𝙤𝙣 𝙨𝙤𝙞𝙩𝙤𝙣 𝙝𝙮𝙤̈𝙙𝙮𝙞𝙨𝙩𝙖̈ 𝙩𝙪𝙩𝙠𝙞𝙩𝙩𝙪𝙖 𝙩𝙞𝙚𝙩𝙤𝙖?

Kyllä on. Arvostetussa lääketieteellisessä julkaisussa, British Medical Journal julkaistiin Sveitsissä uniapneetikoille tehty tutkimus v. 2006. Tutkittavat osallistuivat soittotunneille ja jatkoivat lähes päivittäistä harjoittelua 4 kk ajan sillä seurauksella, että keskivaikea uniapnea lievittyi lieväksi.
European Respiratory Journal :ssa v. 2011 julkaistu artikkeli kertoo, että didgeridoon soitto vähentää nielun rasvakudosta ja siten helpottaa nielun ahtautta ja lievittää uniapneaa (sekä kuorsausta).
Japanissa tehdyssä tutkimuksessa todettiin soittamisen vähentävän stressihormoneja ja lisäävän mielihyvähormoneja.
Australiassa didgeridoon soittoa on käytetty sairaaloissa esim. luunmurtumapotilaille nopeuttamaan murtumien luutumista.

🌿 𝙈𝙞𝙡𝙡𝙖𝙞𝙣𝙚𝙣 𝙤𝙣 𝙐𝙣𝙞𝙙𝙞𝙙𝙜𝙚-𝙠𝙪𝙧𝙨𝙨𝙞𝙚𝙣 𝙨𝙞𝙨𝙖̈𝙡𝙩𝙤̈?

Kurssien pituudet vaihtelevat, eli tarjolla on koko päivän kestäviä kursseja sekä lyhyempiä, useamman ohjauskerran kursseja.
Lähiopetuksena pidettävillä kursseilla osallistujat valmistavat soittimensa itse, mutta etäkurssilaisille lähetetään valmiit didget.
Didgeridoon valmistuksen ja soittoharjoittelun lisäksi kursseihin kuuluvat mielenkiintoiset luennot, jotka avaavat ymmärrystä hengitysongelmien juurisyihin ja seurauksiin.
Vaikka kuorsaus ja uniapnea ovat erittäin yleisiä, niiden itsehoito-ohjeet ovat terveydenhuollossa vaatimattomia ja usein tuloksettomia. Tämä epäkohta korjaantuu Unididge-kursseilla, joissa luentojen ja soittoharjoittelun lisäksi ohjataan liikahengitystilaa korjaavat ja tukkoista nenää avaavat Hoitava Hengitys -harjoitteet sekä didgeridoon soiton oppimista vauhdittava kielijumppa 💚.
Tulevien Unididge-kurssien tiedot löytyvät täältä.

Kaikki tulevat tapahtumat löydät täältä.

Listan eri puolilla Suomea toimivista Hoitava Hengitys -ohjaajista löydät täältä. 

Omatoimiseen harjoitteluun voit tilata Unihengitys-verkkokurssin tai breaTHIN-setin ohjeineen. Tilaa täältä. 

Jaa blogi!