Apua kuorsaukseen ja uniapneaan

Onko painonpudottaminen ja kylkiasennossa nukkuminen ainoat kuorsauksen ja uniapnean itsehoitokeinot?

Eikö mitään muuta voi itse tehdä?

KYLLÄ VOI!

Tuloksia jo muutamassa viikossa!

Tutkitusti toimiva itsehoitomuoto on soittaa didgeridoota. Kun suun ja nielun lihaksia tehokkaasti vahvistavaan soittoharjoitteluun yhdistetään unihäiriöisille tyypillistä liikahengitystä korjaavat Hoitava Hengitys -harjoitteet, tulokset voivat olla jo muutamassa viikossa loistavat – kuten kuvasta näkyy!

Kun haluat lievittää, tai ennaltaehkäistä unenaikaisia hengitysongelmia, kuten kuorsausta sekä uniapneaa hauskalla ja tehokkaalla tavalla, tule suuren suosion saavuttaneelle Unididge-kurssille! 

TOIVOTTU UUSINTA: UNIDIDGE-LÄHIKURSSI TAMPEREELLA!

Kurssi koostuu neljästä ohjauskerrasta, joihin sisältyvät käytännön harjoittelun lisäksi myös Hoitava Hengitys -luennot, jotka avaavat uuden näkökulman unenaikaisten hengitysongelmien juurisyihin. Tapaamisten lisäksi saat kouluttajan sekä muiden kurssilaisten tukea ja vinkkejä Whatsapp-ryhmässä.

Huom! Kurssi sopii erinomaisesti myös heille, jotka eivät (vielä) kärsi em. uniongelmista, vaan heitä kiinnostaa oppia uudenlainen ja hauska tapa lievittää stressiä, saada iloa elämään sekä edistää terveyttään.

Voiko kuorsausta ja uniapneaa hoitaa itse?

Uniapnean ja kuorsauksen hoitoon tarjotaan erilaisia laitteita, kuten kuorsauskiskoja ja uniapnealaitteita. Itsehoito-ohjeina neuvotaan nukkumaan kylkiasennossa sekä pudottamaan painoa. Mutta entäpä sitten, jos laitteita ei halua tai pysty käyttämään, eikä ylimääräistä painoakaan ole pudotettavaksi? Mitä nämä ihmiset voivat tilanteen helpottamiseksi tehdä?

Paljonkin.

He voivat lähteä korjaamaan ongelmien juurisyytä, eli avartamaan liian ahdasta nielua sekä normalisoimaan liian suurta hengitystä. Tällä kurssilla nämä tehdään hauskalla ja tutkitusti tehokkaalla tavalla – didgeridoota soittamalla!

Unididge -kurssilla opit sekä Hoitava Hengitys -harjoitteet, että didgeridoon soittamisen alkeet.

HUOMIO! Kurssille osallistuminen ei edellytä musikaalisuutta, tai musiikin teorian tuntemusta. Tällä kurssilla didgeridoon soittamisen päätavoitteena on vahvistaa ja kiinteyttää nielua, eli helpottaa unen aikaista hengitystä. Samalla saadaan tuntea äänen värähtelyn tuomat fyysiset, psyykkiset ja energeettiset vaikutukset ja kuin pisteeksi ii:n päälle soittaminen voi myös tuottaa huikeita musiikillisia elämyksiä 😃.

Vaikka Unididge-etäkurssille osallistuneet ovat olleet tyytyväisiä kurssin toteutustapaan, myös lähikurssia on toivottu. Kasvotusten tapahtuvissa tapaamisissa on rennompaa esittää kysymyksiä, sekä jakaa kokemuksia myös muiden kurssilaisten kanssa.

Etäkurssilla kaikkien osallistujien oireet ovat lievittyneet jo kolmessa viikossa! Näitä olivat mm. kuorsaus, hengityskatkot, nenän tukkoisuus, yölliset vessareissut, suun kuivuminen ja väsymys. Hengityksen itsearviointikyselyn perusteella tulokset ovat parantuneet, eli oireet vähentyneet keskimäärin 27 % – enimmillään jopa 53 %.
Mikä parasta, kurssilta voi saada elämänlaatua kohottavien terveyshyötyjen lisäksi ainutlaatuisen ja erityisen hauskan harrastuksen 😃.

Tyytyväisten kurssilaisten palautteita:

”Olen kärsinyt nenän tukkoisuudesta sekä poskiontelotulehduksista. Viime vuosina myös kuorsaus on häirinnyt nukkumista. Didgeridoon soittaminen kiinnosti paljon etukäteen.  Sain kurssin aikana runsaasti tietoa hengityksestä sekä hyvät harjoitteet joiden avulla edetä. Marketta osaa hyvin ohjata ja kannustaa.

Didgeridoon soittaminen antoi rohkeutta erilaisten  äänten tuottamiseen ja vapautti kehosta jännitystiloja kumealla pörinällään. Soittaminen toimii myös luovuuden ja mielikuvituksen herättäjänä. Kuorsaaminen on jo vähentynyt ja nenän toiminta rauhoittunut sekä pallea löytynyt hengitysharjoitusten kautta. Soittaminen tuottaa iloa ja hauskuutta sekä herättää aistillisuutta. Suosittelen lämpimästi”.
Jaana, 60 v.
******
”Kiitos, todella mahtava kurssi. Sain todella mahtavia vaikutuksia uneen. Uni on syvempää, hampaiden pureminen on ilmeisesti loppunut, koska leuat ovat aamulla rennot. Myös nenän tukkoisuus on loppunut lähes kokonaan ja astman oireet sekä käsien ja jalkojen kylmyys helpottanut.”
*******
”Kiitos, oli kiva ja hyödyllinen kurssi. Uniapnealaitteen mukaan hengityskatkokset vähenivät etenkin kurssi-iltojen jälkeisinä öinä.”
*******
Kurssi oli todella mielenkiintoinen ja yllättävän tehokas. Jalkojen ja käsien kylmyys on helpottanut, uni rauhoittunut ja syventynyt. Olo on päivisin virkeämpi.”
******

Unididge -kurssin sisältö

Hengityksen itsearviointi ja lähtötilanne.

Hoitava Hengitys -luennot sekä harjoitteet + kielijumppa.

Didge-putken valmistus (tarrapäällystys ja suukappale).

Didgeridoon soiton sekä kiertohengityksen harjoittelua.

Kokemusten vaihtoon sekä viestittelyyn perustetaan oma Whatsapp-ryhmä.

Kurssin aikataulu:

26.3. klo 17.30-20.30.

2.4. klo 17.30-19.30.

8.4. klo 17.30-19.30.

16.4. klo 17.30-19.30.

Paikka:

Olotila Moyo, Tuomiokirkonkatu 1, Tampere.

Kurssin vetäjä

Kurssin vetäjänä toimii Hoitava Hengitys HB ®️ -menetelmän ja Unididge-konseptin kehittäjä sekä kouluttaja ja Buteyko-ohjaaja Marketta Manninen.

Osallistumismaksu 235,00 euroa sisältää:

Neljä ohjauskertaa, kirjalliset luentomateriaalit. Kahvi- ja teetarjoilu.

Kaikki materiaalit didgeridoon valmistamiseen (pituus 1 m, halkaisija 40 mm).

breaTHIN -setti. Setti sisältää hengitysharjoittelun apuvälineet sekä kuvalliset harjoitusohjeet.

Ohjaajan tuki Whatsapp-ryhmässä koko kurssin ajan.

Kurssi toteutuu, mikäli osallistujia on vähintään neljä.

Huomio! Kurssimaksuun voi käyttää Smartum, ePassi ja Edenred -kulttuurietua (sovellusta, ei seteleitä).
Tässä tapauksessa tee ilmoittautuminen lähettämällä sähköpostia marketta@hoitoraide.fi

Jaa blogi!