Apua kuorsaukseen ja uniapneaan

Onko painonpudottaminen ja kylkiasennossa nukkuminen ainoat kuorsauksen ja uniapnean itsehoitokeinot?

Eikö mitään muuta voi itse tehdä?

KYLLÄ VOI!

HUOM! Voit maksaa Unididge-kurssit nyt myös Smartum, ePassi ja Edenred -kulttuurieduilla (sovelluksella, ei seteleillä). Tässä tapauksessa älä maksa osallistumismaksua verkkokaupassa, vaan ilmoittaudu sähköpostitse: marketta@hoitoraide.fi

Tuloksia jo muutamassa viikossa!

Tutkitusti toimiva itsehoitomuoto on soittaa didgeridoota. Kun suun ja nielun lihaksia tehokkaasti vahvistavaan soittoharjoitteluun yhdistetään unihäiriöisille tyypillistä liikahengitystä korjaavat Hoitava Hengitys -harjoitteet, tulokset voivat olla jo muutamassa viikossa loistavat – kuten kuvasta näkyy!

Kun haluat lievittää, tai ennaltaehkäistä unenaikaisia hengitysongelmia, kuten kuorsausta sekä uniapneaa hauskalla ja tehokkaalla tavalla, tule suuren suosion saavuttaneelle Unididge-kurssille!

Tälle kurssille voit osallistua etäyhteydellä, joten pääset mukaan asuinpaikastasi riippumatta – tarvitset vain toimivan nettiyhteyden ja tietokoneen.

Kurssi koostuu viidestä ohjauskerrasta, joihin sisältyvät käytännön harjoittelun myös Hoitava Hengitys -luennot, jotka avaavat uuden näkökulman unenaikaisten hengitysongelmien juurisyihin. Ohjaus-webinaarien lisäksi saat kouluttajan sekä muiden kurssilaisten tukea ja vinkkejä Whatsapp-ryhmässä. Huom! Kurssi sopii erinomaisesti myös heille, jotka eivät kärsi em. uniongelmista, vaan heitä kiinnostaa oppia uudenlainen ja hauska tapa edistää terveyttään.

Paikkoja rajoitetusti, joten varaa paikkasi pian!

Voiko kuorsausta ja uniapneaa hoitaa itse?

Uniapnean ja kuorsauksen hoitoon tarjotaan erilaisia laitteita, kuten kuorsauskiskoja ja uniapnealaitteita. Itsehoito-ohjeina neuvotaan nukkumaan kylkiasennossa sekä pudottamaan painoa. Mutta entäpä sitten, jos laitteita ei halua tai pysty käyttämään, eikä ylimääräistä painoakaan ole pudotettavaksi? Mitä nämä ihmiset voivat tilanteen helpottamiseksi tehdä?

Paljonkin.

He voivat lähteä korjaamaan ongelmien juurisyytä, eli avartamaan liian ahdasta nielua sekä normalisoimaan liian suurta hengitystä. Tällä kurssilla nämä tehdään hauskalla ja tutkitusti tehokkaalla tavalla – didgeridoota soittamalla!

Unididge -kurssilla opit sekä Hoitava Hengitys -harjoitteet, että didgeridoon soittamisen alkeet.

HUOMIO! Kurssille osallistuminen ei edellytä musikaalisuutta, tai musiikin teorian tuntemusta (sitä ei ole ohjaajallakaan). Tällä kurssilla didgeridoon soittamisen päätavoitteena on vahvistaa ja kiinteyttää nielua, eli helpottaa unen aikaista hengitystä. Samalla saadaan tuntea äänen värähtelyn tuomat fyysiset, psyykkiset ja energeettiset vaikutukset ja kuin pisteeksi ii:n päälle soittaminen voi myös tuottaa huikeita musiikillisia elämyksiä 😃.

Unididge-etäkurssille osallistuneet ovat olleet tyytyväisiä kurssin kestoon, sisältöön sekä toteutustapaan. Osallistujat pitivät isona etuna mahdollisuutta osallistua ohjauskertoihin omassa kodissaan säästäen näin sekä aikaa että kustannuksia. Eräs kommentoi etäyhteyden olevan parempi myös aremmille harjoittelijoille, koska mikrofonin saattoi sulkea omien pöristelyharjoitusten ajaksi.

Mikä parasta, kaikkien osallistujien oireet ovat lievittyneet jo kolmessa viikossa! Näitä ovat mm. kuorsaus, hengityskatkot, nenän tukkoisuus, yölliset vessareissut, suun kuivuminen ja väsymys. Hengityksen itsearviointikyselyn perusteella tulokset ovat parantuneet, eli oireet vähentyneet keskimäärin 27 % – enimmillään jopa 53 %.

Kurssilaisen palaute:

”Tietoa tuli paljon odotettua enemmän, mikä oli todella mielenkiintoista ja erittäin hyödyllistä ja silmiä avaavaa (myös työni näkökulmasta hyvinvointialalla ja valmentajana). Kaikkinensa kurssi oli ihanan ammattitaitoinen, on todella antoisaa kuunnella ihmistä joka tietää mistä puhuu! Hyvä kokonaisuus!”

Unihengitys + didgeridoo -kurssin sisältö

Hengityksen itsearviointi ja lähtötilanne.

Hoitava Hengitys -luennot sekä harjoitteet + kielijumppa.

Didgeridoon soiton sekä kiertohengityksen harjoittelua.

Kokemusten vaihtoon sekä viestittelyyn perustetaan oma Whatsapp-ryhmä.

Kurssin aikataulu

20. ja 27. elokuuta sekä 3., 10. ja 17. syyskuuta 2024.

Klo 18.00 (kesto n. 2 h).

Kurssin vetäjä

Kurssin vetäjänä toimii Hoitava Hengitys HB ®️ -menetelmän ja Unididge-konseptin kehittäjä sekä kouluttaja ja Buteyko-ohjaaja Marketta Manninen.

Osallistumismaksu 223,00 euroa sisältää

Viisi opetuskertaa Zoom-webinaareina sekä luentomateriaalit ja harjoitusohjeet.

Didgeridoo -harjoitusputki toimituskuluineen.

Didge-putken pituus on 100 cm, halkaisija 40 mm. Putki on muovia ja se on päällystetty tarrapaperilla (kuosi vaihtelee, eikä sitä voi valita etukäteen), suukappale mehiläisvahaa. Kurssilla saat vinkkejä ’oikeamman’ didgeridoon hankintaan.

breaTHIN -setti sisältää hengitysharjoittelun apuvälineet.

Huom! Uudistetun setin kotelo on eri kuin alla olevassa kuvassa ja lisäksi toimitukseen kuuluu  20-sivuinen ohjevihko.

Ohjaajan tuki Whatsapp-ryhmän kautta koko kurssin ajan.

Tyytyväisten kurssilaisten palautteita:

”Olin viime vuonna tähän aikaan aivan tukossa, mutta tänä keväänä allergiaoireita ei ole ollut ollenkaan. Unen laatu parani, väsymys väheni, parasympaattinen hermosto rauhoittui ja tunnen itseni nyt useammin iloiseksi.

Sisältö oli hienosti suunniteltu kokonaisuus sekä teoriaa että varsinaisia hengitysharjoituksia. Kesto oli oikein hyvä, siinä sai tarpeeksi aikaa sisäistää asioita. Ryhmän tuki innosti tekemään harjoituksia säännöllisesti.”

– Soile Jaakkola –

”Olen kärsinyt nenän tukkoisuudesta sekä poskiontelotulehduksista. Viime vuosina myös kuorsaus on häirinnyt nukkumista. Didgeridoon soittaminen kiinnosti paljon etukäteen.  Sain kurssin aikana runsaasti tietoa hengityksestä sekä hyvät harjoitteet joiden avulla edetä. Marketta osaa hyvin ohjata ja kannustaa.

Didgeridoon soittaminen antoi rohkeutta erilaisten  äänten tuottamiseen ja vapautti kehosta jännitystiloja kumealla pörinällään. Soittaminen toimii myös luovuuden ja mielikuvituksen herättäjänä. Kuorsaaminen on jo vähentynyt ja nenän toiminta rauhoittunut sekä pallea löytynyt hengitysharjoitusten kautta. Soittaminen tuottaa iloa ja hauskuutta sekä herättää aistillisuutta. Suosittelen lämpimästi”.
– Jaana, 60 v. –

”Ihana ja hyödyllinen kurssi! Osaava ja kuunteleva ohjaaja. Kurssin rakenne oli tiedon ja harjoitusten osalta eteenpäinvievää ja sopivassa määrin toistoa. Ehdottomasti tulen jatkamaan harjoittelua myös oman ja läheisteni elämänlaadun parantamiseksi. Iso kiitos siis kurssista!”

”Koin kurssin hyvin hyödylliseksi. Aloin nukkumaan suu teipattuna ja unen laatu parani huomattavasti. Tätä aion jatkaa. Myös kieli- ja nielujumppa jää käyttöön kuten myös didgeridooharjoittelu. Kiitos ammattitaitoisesta ohjauksesta!”

Jaa blogi!