fbpx

Unididge -etäkurssi 15.11. alkaen

Apua kuorsaukseen ja uniapneaan

Kun haluat lievittää, tai ennaltaehkäistä unenaikaisia hengitysongelmia, kuten kuorsausta sekä uniapneaa hauskalla ja tehokkaalla tavalla, tule suuren suosion saavuttaneelle Unididge-kurssille!

Tälle kurssille voit osallistua etäyhteydellä, joten pääset mukaan asuinpaikastasi riippumatta – tarvitset vain toimivan nettiyhteyden ja tietokoneen.

Paikkoja rajoitetusti. Ilmoittaudu 8.11. mennessä!

Voiko kuorsausta ja uniapneaa hoitaa itse?

Uniapnean ja kuorsauksen hoitoon tarjotaan erilaisia laitteita, kuten kuorsauskiskoja ja uniapnealaitteita. Itsehoito-ohjeina neuvotaan nukkumaan kylkiasennossa sekä pudottamaan painoa. Mutta entäpä sitten, jos laitteita ei halua tai pysty käyttämään, eikä ylimääräistä painoakaan ole pudotettavaksi? Mitä nämä ihmiset voivat tilanteen helpottamiseksi tehdä?

Paljonkin.

He voivat lähteä korjaamaan ongelmien juurisyytä, eli avartamaan liian ahdasta nielua sekä normalisoimaan liian suurta hengitystä. Tällä kurssilla nämä tehdään hauskalla ja tutkitusti tehokkaalla tavalla – didgeridoota soittamalla!

Unididge -kurssilla opit sekä Hoitava Hengitys -harjoitteet, että didgeridoon soittamisen alkeet.

HUOMIO! Kurssille osallistuminen ei edellytä musikaalisuutta, tai musiikin teorian tuntemusta (sitä ei ole ohjaajallakaan). Tällä kurssilla didgeridoon soittamisen päätavoitteena on vahvistaa ja kiinteyttää nielua, eli helpottaa unen aikaista hengitystä. Samalla saadaan tuntea äänen värähtelyn tuomat fyysiset, psyykkiset ja energeettiset vaikutukset ja kuin pisteeksi ii:n päälle soittaminen voi myös tuottaa huikeita musiikillisia elämyksiä 😃.

Unididge-etäkurssille osallistuneet ovat olleet tyytyväisiä kurssin kestoon, sisältöön sekä toteutustapaan. Osallistujat pitivät isona etuna mahdollisuutta osallistua ohjauskertoihin omassa kodissaan säästäen näin sekä aikaa että kustannuksia. Eräs kommentoi etäyhteyden olevan parempi myös aremmille harjoittelijoille, koska mikrofonin saattoi sulkea omien pöristelyharjoitusten ajaksi.

Mikä parasta, kaikkien osallistujien oireet ovat lievittyneet jo kolmessa viikossa! Näitä olivat mm. kuorsaus, hengityskatkot, nenän tukkoisuus, yölliset vessareissut, suun kuivuminen ja väsymys. Hengityksen itsearviointikyselyn perusteella tulokset ovat parantuneet, eli oireet vähentyneet keskimäärin 27 % – enimmillään jopa 53 %.

Tyytyväisen kurssilaisen palaute:

”Olen kärsinyt nenän tukkoisuudesta sekä poskiontelotulehduksista. Viime vuosina myös kuorsaus on häirinnyt nukkumista. Didgeridoon soittaminen kiinnosti paljon etukäteen.  Sain kurssin aikana runsaasti tietoa hengityksestä sekä hyvät harjoitteet joiden avulla edetä. Marketta osaa hyvin ohjata ja kannustaa.

Didgeridoon soittaminen antoi rohkeutta erilaisten  äänten tuottamiseen ja vapautti kehosta jännitystiloja kumealla pörinällään. Soittaminen toimii myös luovuuden ja mielikuvituksen herättäjänä. Kuorsaaminen on jo vähentynyt ja nenän toiminta rauhoittunut sekä pallea löytynyt hengitysharjoitusten kautta. Soittaminen tuottaa iloa ja hauskuutta sekä herättää aistillisuutta. Suosittelen lämpimästi”.
Jaana, 60 v.

Unihengitys + didgeridoo -kurssin sisältö

Hengityksen itsearviointi ja lähtötilanne.

Hoitava Hengitys -luennot sekä harjoitteet + kielijumppa.

Didgeridoon soiton sekä kiertohengityksen harjoittelua.

Kokemusten vaihtoon sekä viestittelyyn perustetaan oma Whatsapp-ryhmä.

Kurssin aikataulu

15., 17. ja 24. marraskuuta sekä 1. ja 8. joulukuuta.

Klo 18.00 (kesto n. 1,5 -2 h).

Kurssin vetäjä

Kurssin vetäjänä toimii Hoitava Hengitys HB ®️ -menetelmän kehittäjä ja kouluttaja sekä Buteyko-ohjaaja Marketta Manninen.

Osallistumismaksu 215,00 euroa sisältää

Viisi opetuskertaa Zoom-webinaareina sekä luentomateriaalit ja harjoitusohjeet.

Didgeridoo -harjoitusputki toimituskuluineen.

Didge-putken pituus on 95 cm, halkaisija 40 mm. Putki on muovia ja se on päällystetty tarrapaperilla (kuosi vaihtelee, eikä sitä voi valita etukäteen), suukappale mehiläisvahaa. Kurssilla saat vinkkejä ’oikeamman’ didgeridoon hankintaan.

breaTHIN -setti toimituskuluineen (arvo 35 e). Setti sisältää hengitysharjoittelun apuvälineet sekä kuvalliset harjoitusohjeet.

Ohjaajan tuki Whatsapp-ryhmän kautta koko kurssin ajan.

Jaa blogi!
2022-10-06T11:18:08+03:00

About the Author:

Kirjoittaja on Marketta Manninen. Hän on Hoitava Hengitys HB® -menetelmän kehittäjä ja kouluttaja sekä Buteyko-ohjaaja.
Follow by Email
LinkedIn
LinkedIn
Share