fbpx

Tilaa luento koulutus- tai hyvinvointipäivään

Tilaa luento koulutus- tai hyvinvointipäivään 2019-12-27T11:36:25+02:00

Luentoja voi tilata erilaisiin yhdistysten, tai muuten terveytensä itsehoidosta kiinnostuneiden kokoontumisiin. Luento voi olla yleinen Hoitava Hengitys -luento, tai se voidaan räätälöidä kohderyhmien mukaan ja yhdistää luentoon myös ohjatut kielijumppa sekä hengitysharjoitukset.

Hoitava Hengitys -kurssin tai luennon voi myös tilata yrityksen henkilöstön koulutus- tai työhyvinvointipäivän ohjelmaksi. Uniongelmat, väsymys, ärtyisyys, keskittymiskyvyttömyys, heikentynyt stressin sietokyky… Nämä kaikki voivat olla seurausta huonosta hengityksestä ja jo pienillä hengitystavan korjauksilla voidaan saada huomattavaa parannusta jaksamiseen ja työkykyyn. Hyvinvointi koostuu monesta tekijästä, mutta hyvä hengitys on kaiken perusta ja sitä korjaamalla korjataan terveyden peruspilareita.

Tässä erään luennolle osallistuneen palaute: ”Luentosi oli todella hyvä!!! Tapasi esittää asioita on nautittavan selkeä… Olit  myös avoin yleisön kysymyksille… Ehdit myös ”olemaan läsnä”. Kerroit oman kokemuksen perheestäsi… Ja ps … et ollut yhtään ”hörhö”. Ihan täydet pisteet siis!!!”

Esimerkkejä Hoitava Hengitys -luennoista

Parempi hengitys, parempi uni

Uniongelmat koskettavat yhä useampia. Hoitomuotoja on tarjolla runsaasti, aina luontaistuotteista lääkkeisiin sekä erilaisiin laitteisiin. Nämä keinot voivat hoitaa oireita tehokkaasti, mutta kokonaisvaltaisesti ongelmaa korjaava keino on korjata häiriintynyttä hengitystä. Unihäiriöiden taustalla on hyvin usein hengityksen häiriöt, joten siksi yleisin ensimmäisistä hyödyistä, mitä Hoitava Hengitys -kurssilaiset saavuttavat, on unenlaadun paraneminen.

Suurta hengitystä pienentävät hengitysharjoitukset yhdessä nielua avartavan kielijumpan kanssa hiljentävät kuorsauksen sekä tasoittavat katkeilevan hengityksen. Hengityksen korjaamisen myötä elimistön hapensaanti paranee, jolloin keho rentoutuu helpommin ja laukkaavat ajatukset rauhoittuvat.

Kenelle?

Kaikille, jotka haluavat parantaa unensa laatua sekä lievittää kuorsausta ja uniapnean oireita.

Helpotusta hengitykseen

Astman, tukkoisuuden sekä muiden hengitystieongelmien, kuten poskiontelovaivojen taustalla on usein krooninen, vaikkakin piilevä liikahengitys. Hengitys on liian kiihkeää, liian suurta sekä epätaloudellista. Suuri hengitys rasittaa hengitysteitä ja keuhkoja sekä tuo keuhkoihin moninkertaisen määrän ilman epäpuhtauksia ja taudin aiheuttajia. Häiriintynyt hengitys aiheuttaa liikahengitystilan, josta seurauksena on aineenvaihdunnan häiriöitä, elimistön hapenpuutetta sekä ilmateiden supistumista. Jo pienillä hengitystavan korjauksilla hengitystieongelmista kärsivät voi saada merkittävää helpotusta oireisiinsa.

Kenelle?

Kaikille hengitystieongelmista, tukkoisuudesta tai astman oireista kärsiville.

Rauhoita hengitys, rauhoitat mielen

Mielen ja kehon välinen yhteys on kaksisuuntaista ja näiden välisenä siltana toimii hengitys. Kun mielemme kiihtyy, myös hengityksemme kiihtyy. Hengitystä rauhoittamalla voimme rauhoittaa mieltämme.

Mielen rauhoittamiseen on tarjolla runsaasti erilaisia hengitysohjeita, mutta hetkellinen hengityksen rauhoitus ei välttämättä tuo pysyvämpää helpotusta. Syynä on hengityskeskuksen ’ohjelmoituminen’ kiihkeään ja pinnalliseen stressihengitykseen. Tarvitsemme säännöllisiä, pikkuhiljaa hengityskeskusta normalisoivia hengitysharjoituksia. Hoitava Hengitys auttaa ymmärtämään mielen rauhoittumisen esteitä sekä purkamaan niitä.

Kenelle?

Kaikille mielen rauhoittumista sekä stressin oireiden lievitystä hakeville.

Lisätehoa liikuntaan

Hengityksen ongelmat koskettavat niin huippu-urheilijoita kuin maltillisemmin liikkuvia harrastelijoitakin. Nopea hengästyminen voi olla monille suurin liikkumisen aloittamisen este. Taustalla voi olla krooninen, vaikkakin piilevä liikahengitys, joka ajan myötä on alentanut elimistön hiilidioksidin sietokyvyn.

Hengitystä korjaamalla tuota sietokykyä kasvatetaan, jolloin hengästyminen vähenee ja lihasten hapensaanti paranee. Tämä tarkoittaa jaksamisen lisääntymistä sekä tulosten paranemista. Lisäbonuksena elimistön rasvanpoltto tehostuu aineenvaihdunnan sekä happitilanteen parantumisen myötä.

Kenelle?

Kaikille urheilijoille, liikkujille sekä kuntoremonttia suunnitteleville. Myös rasitusastman oireista kärsiville.

Lapsen hyvä hengitys

Puheen kehityksen viiveet, levottomuus, ylivilkkaus, oppimisen ongelmat, yökastelu sekä purentahäiriöt kertovat lapsen hengityksen häiriöistä.

Pinnallinen sekä suun kautta tapahtuva hengitys ovat terveyttä heikentäviä tapoja hengittää, joten lasta tulisi ohjata välttämään niitä. Suuhengitys ja sen seurauksena virheelliseen asentoon asettunut kieli häiritsee kasvojen luuston oikeaa muodostumista. Tuloksena hampaiston kehittymisen häiriöitä, ryhtivirheitä sekä nielun ahtautuminen, joka ennen pitkää voi johtaa kuorsaukseen sekä uniapneaan.

Kenelle?

Kaikille pienten lasten vanhemmille sekä pienten lasten parissa toimiville.

LinkedIn
LinkedIn
Share