Hoitava Hengitys HB ® -ohjaajakoulutus

Hoitava Hengitys HB ® -ohjaajakoulutus 2018-11-26T11:59:57+00:00

 

Hengityshäiriöt ovat yleisiä ja työkaluja niiden korjaamiseksi kaivataan. Meitä hengitysohjaajia tarvitaan siis lisää!

Haluaisitko Sinä olla yksi meistä?

Tampereella järjestetään helmi-maaliskuussa 2019 nyt jo kolmatta kertaa paljon toivottu Hoitava Hengitys HB ® -ohjaajakoulutus.

Koulutus on suunnattu Sinulle, joka haluat kehittää ammatillista osaamistasi, tai hankkia itsellesi kokonaan uuden ja ajankohtaisen toimialan. Tämä hoitomuoto ei hyödytä pelkästään asiakkaitasi, vaan tästä voit hyötyä suuresti myös itse.  

 

Koulutuksen sisältö

Koulutus koostuu lähiopetuspäivistä, itsenäisestä opiskelusta sekä verkkovalmennuksesta. Lähiopetuksen laajuus on 21 ot. Lähiopetusta täydentää verkkovalmennuksessa tapahtuva opetus.

Lähiopetus

Lähiopetuspäivät pidetään Tampereella 9. – 10. helmikuuta sekä 9. – 10. maaliskuuta 2019. Kloaika muina päivinä 9.30 – 16.00, paitsi 10. maaliskuuta klo 9.30 – 13.00.

Koulutuspaikkana toimii Olotila Moyo:n tilat Tampereella, osoitteessa Tuomiokirkonkatu 1.

Paikka sijaitsee näppärän matkan päästä rautatieasemalta. Lounastauolle voit varata mukaan omat eväät tai käydä jossakin lähialueen ruokapaikoista. Kahvi- ja teetarjoilu + pienet purtavat kuuluvat koulutuksen hintaan.

Käsiteltäviä aiheita:

  • Buteyko-menetelmä, sen teoria sekä siitä tehdyt tutkimukset.
  • Hengenahdistuksen taustalla olevia tekijöitä.
  • Millaisia ovat hengityshäiriöt, kuten liikahengittäminen ja mitkä ovat näistä aiheutuvat terveysongelmat?
  • Kuinka tunnistat asiakkaan häiriintyneen hengityksen ja miten ohjaat hänet oikeaan hengitykseen?
  • Mitkä ovat astman, kuorsauksen, uniapnean sekä paniikkihäiriön oireiden syntymiseen vaikuttavat tekijät ja miten oireita hoidetaan?
  • Mielen vaikutus hengitykseen ja hengityksen vaikutus mieleen.
  • Hengitystavan merkitys lapsen terveydelle.
  • Hengitystavan merkitys liikunta- tai urheilusuoritusten parantamisessa sekä hengästymisen vähentämisessä.
  • Hengityksen korjaamisen hyödyt ja haasteet.
  • Hengitysohjaajana toimiminen, kurssien rakenteet ja sisällöt.

Teoriaopetuksen lisäksi lähiopetuspäivinä tehdään hengitysharjoituksia sekä harjoitellaan niiden ohjaamista. Koulutuksessa käsiteltyjen asioiden hallinta testataan kirjallisella kokeella.

Itsenäinen opiskelu

Itsenäiseen opiskeluun kuuluu mm. Hoitava Hengitys -harjoituskurssin suunnittelu, toteutus ja raportointi sekä Hoitava Hengitys -presentaation valmistaminen.

Verkkovalmennus

Ohjaajaopiskelijoille perustetaan jo ennen lähiopetuspäiviä suljettu Facebook-ryhmä, jossa pidetään live-videoluentoja. Facebook-ryhmä toimii myös keskustelu- ja neuvontakanavana, joka pidetään voimassa koko koulutuksen ajan.

Koulutuksen jälkeen

Saat koulutuksesta todistuksen sekä oikeuden ryhtyä käyttämään rekisteröityä Hoitava Hengitys HB -ohjaaja® -nimikettä.

Ohjaajakurssin käytyäsi sinulla on sekä kouluttajan että muiden ohjaajien tuki. Pääset jäseneksi Hoitava Hengitys -ohjaajien suljettuun Facebook-ryhmään, jossa jaetaan tietoa ja kokemuksia sekä syvennetään aiheen osaamista.

Kurssimateriaalipaketti

Voit hyödyntää oppeja nykyisessä työssäsi, tai ryhtyä järjestämään Hoitava Hengitys -kursseja sekä yksityisasiakkaille että ryhmille. Voit näin ansaita koulutukseen sijoittamasi summan hyvin nopeasti takaisin.

Toimeen ryhtyminen on helppoa, koska voit ostaa valmiin kurssimateriaalipaketin kurssien pitämistä varten. Muistitikulle valmiiksi tallennettu paketti sisältää vähintään neljän opetuskerran pituisen kurssin diasarjat sekä kaikki asiakkaalle jaettavat luentomateriaalit.

Kurssimateriaalipaketin hinta on 120 e (sis. alv 24 %).

Koulutukseen hakeutuvalta edellytetään

Koulutukseen hakeutuvilla on hyvä olla jokin terveyden- tai hyvinvoinnin alan perustutkinto, tai vähintään anatomian ja fysiologian perusteet. Aiempiin Hoitava Hengitys -ohjaajakoulutuksiin on osallistunut mm. fysioterapeutteja, osteopaatteja, puheterapeutteja, hierojia, luontaishoitajia, joogaohjaajia, pilatesohjaajia sekä laulunopettajia.

Menetelmän toisille opettamista helpottaa, kun on myös itse kokenut menetelmän toimivuuden. Näin ollen ohjaajaopiskelija sitoutuu tekemään säännöllisiä hengitysharjoituksia ja seuraamaan edistymistään hengityspäiväkirjan avulla.

Englanninkielen taidosta on hyötyä ja auttaa syvempää aiheeseen perehtymistä, koska Hoitavan Hengityksen pohjana olevan Buteyko-menetelmän aineisto on pääasiassa englanninkielistä. Koulutuksen hintaan sisältyvä Hoitava Hengitys -e-kirja sekä kaikki muut koulutusmateriaalit ovat suomenkielisiä.

Koulutukseen hakeminen

Lähetä sähköpostitse (marketta@hoitoraide.fi) vapaamuotoinen selvitys, miksi haluat tähän koulutukseen, minkälainen koulutustaustasi ja millaiset suunnitelmat tai toiveet sinulla on Hoitava Hengitys -ohjaajana toimimisen suhteen.

Koulutusmaksu ja maksuehdot

Koulutuksen hinta on 996 e (1235,04 sis. alv 24 %).

Ilmoittautumisen jälkeen lähetetään lasku varausmaksusta, joka on 200 e. Loppumaksun (1035,04 e) eräpäivä on 27.1.2019.

Loppumaksun voi myös maksaa erissä. Kahdessa erässä maksettaessa erien summat ovat 517,52 e ja eräpäivät 3. tammikuuta sekä 3. helmikuuta.

Peruutusehdot: Ilmoittautuminen on sitova, eikä varausmaksua peruutuksen yhteydessä palauteta. Loppumaksua ei peritä, mikäli peruutus tapahtuu ennen 27. tammikuuta. Tammikuun 27. jälkeen osallistumisensa voi perua ainoastaan lääkärintodistuksella. Maksun palautuksen yhteydessä veloitetaan toimistokulut 5 e.

 

Lämpimästi tervetuloa Hoitava Hengitys -ohjaajakoulutukseen!

 

 

Facebook
Facebook
Twitter
LinkedIn