fbpx

Hoitava Hengitys HB ® -ohjaajakoulutukset

Hoitava Hengitys HB ® -ohjaajakoulutukset 2019-05-30T08:51:04+03:00

Hengityshäiriöt ovat yleisiä ja työkaluja niiden korjaamiseksi kaivataan.

Hengitykseen liittyvien terveysongelmien, kuten astman, kuorsauksen tai uniapnean hoidoksi tarjotaan jotain aivan muuta kuin hengitysohjausta. Tämä on selkeä puute, koska hengitysohjauksella voidaan merkittävästi lievittää em. vaivojen oireita.

Hengitysohjauksesta eivät hyödy pelkästään jo hengityksen ongelmista kärsivät, vaan myös ne, jotka haluavat ennaltaehkäistä em. oireita. 

Hengitysohjauksesta hyötyvät siis ihan kaikki, koska elimistön hapensaannin paraneminen kohentaa elämänlaatua sen kaikilla osa-alueilla.

Meitä hengitysohjaajia tarvitaan siis lisää!

Haluaisitko Sinä olla yksi meistä?

Koulutus on suunnattu Sinulle, joka haluat kehittää ammatillista osaamistasi, tai hankkia itsellesi kokonaan uuden ja ajankohtaisen toimialan. Tämä hoitomuoto ei hyödytä pelkästään asiakkaitasi, vaan tästä voit hyötyä suuresti myös itse.  

 

Vuoden 2019 aikana järjestetään kolme Hoitava Hengitys -ohjaajakoulutusta

Tulevien koulutusten lähiopetuspäivät:

Helsinki: 18. – 19.5. sekä 15. – 16.6.2019. Kelloajat muina päivinä 10.00 – 16.30, paitsi viimeisenä päivänä 10.00 – 13.30.

Paikka: Avartamo, Kadetintie 19, 00330 Helsinki (Munkkiniemi).

Tampere: 28. – 29.9. sekä 26. – 27.10.2019. Kelloajat muina päivinä 9.30 -16.30, paitsi viimeisenä päivänä 9.30 – 13.00.

Paikka: LuonnonHyvä Instituutti, Sumeliuksenkatu 11, 33100 Tampere.

 

Koulutuksen sisältö

Koulutus koostuu lähiopetuspäivistä, itsenäisestä opiskelusta sekä verkkovalmennuksesta. Lähiopetuksen laajuus on 28 ot. Lähiopetusta täydentää verkkovalmennuksessa tapahtuva opetus sekä itsenäinen opiskelu.

Käsiteltäviä aiheita:

  • Buteyko-menetelmä, sen teoria sekä siitä tehdyt tutkimukset.
  • Hengenahdistuksen taustalla olevia tekijöitä.
  • Millaisia ovat hengityshäiriöt, kuten liikahengittäminen ja mitkä ovat näistä aiheutuvat terveysongelmat?
  • Kuinka tunnistat asiakkaan häiriintyneen hengityksen ja miten ohjaat hänet oikeaan hengitykseen?
  • Mitkä ovat astman, kuorsauksen, uniapnean sekä paniikkihäiriön oireiden syntymiseen vaikuttavat tekijät ja miten oireita hoidetaan?
  • Mielen vaikutus hengitykseen ja hengityksen vaikutus mieleen.
  • Hengitystavan merkitys lapsen terveydelle.
  • Hengitystavan merkitys liikunta- tai urheilusuoritusten parantamisessa sekä hengästymisen vähentämisessä.
  • Hengityksen korjaamisen hyödyt ja haasteet.
  • Hengitysohjaajana toimiminen, kurssien rakenteet ja sisällöt.

Teoriaopetuksen lisäksi lähiopetuspäivinä tehdään hengitysharjoituksia sekä harjoitellaan niiden ohjaamista. Koulutuksessa käsiteltyjen asioiden hallinta testataan kirjallisella kokeella.

Itsenäinen opiskelu

Itsenäiseen opiskeluun kuuluu mm. Hoitava Hengitys -harjoituskurssin suunnittelu, toteutus ja raportointi sekä Hoitava Hengitys -presentaation valmistaminen.

Verkkovalmennus

Ohjaajaopiskelijoille perustetaan jo ennen lähiopetuspäiviä suljettu Facebook-ryhmä, jossa pidetään live-videoluentoja. Facebook-ryhmä toimii myös keskustelu- ja neuvontakanavana, joka pidetään voimassa koko koulutuksen ajan.

Koulutuksen jälkeen

Saat koulutuksesta todistuksen sekä oikeuden ryhtyä käyttämään rekisteröityä Hoitava Hengitys HB -ohjaaja® -nimikettä.

Ohjaajakurssin käytyäsi sinulla on sekä kouluttajan että muiden ohjaajien tuki. Pääset jäseneksi Hoitava Hengitys -ohjaajien suljettuun Facebook-ryhmään, jossa jaetaan tietoa ja kokemuksia sekä syvennetään aiheen osaamista.

Kurssimateriaalipaketti

Voit hyödyntää oppeja nykyisessä työssäsi, tai ryhtyä järjestämään Hoitava Hengitys -kursseja sekä yksityisasiakkaille että ryhmille. Voit näin ansaita koulutukseen sijoittamasi summan hyvin nopeasti takaisin.

Toimeen ryhtyminen on helppoa, koska voit ostaa valmiin kurssimateriaalipaketin kurssien pitämistä varten. Paketti sisältää vähintään neljän opetuskerran pituisen kurssin diasarjat sekä kaikki asiakkaalle jaettavat luentomateriaalit. Kurssimateriaalipaketin hinta on 120 e (sis. alv 24 %).

Koulutukseen hakeutuvalta edellytetään

Koulutukseen hakeutuvilla on hyvä olla jokin terveyden- tai hyvinvoinnin alan perustutkinto, tai vähintään anatomian ja fysiologian perusteet. Aiempiin Hoitava Hengitys -ohjaajakoulutuksiin on osallistunut mm. fysioterapeutteja, osteopaatteja, puheterapeutteja, hierojia, luontaishoitajia, joogaohjaajia, pilatesohjaajia sekä laulunopettajia.

Menetelmän toisille opettamista helpottaa, kun on myös itse kokenut menetelmän toimivuuden. Näin ollen ohjaajaopiskelija sitoutuu tekemään säännöllisiä hengitysharjoituksia ja seuraamaan edistymistään hengityspäiväkirjan avulla.

Englanninkielen taidosta on hyötyä ja auttaa syvempää aiheeseen perehtymistä, koska Hoitavan Hengityksen pohjana olevan Buteyko-menetelmän aineisto on pääasiassa englanninkielistä. Koulutuksen hintaan sisältyvä Hoitava Hengitys -e-kirja sekä kaikki muut koulutusmateriaalit ovat suomenkielisiä.

Koulutukseen hakeminen

Lähetä sähköpostitse (marketta@hoitoraide.fi) vapaamuotoinen selvitys, miksi haluat tähän koulutukseen, minkälainen koulutustaustasi ja millaiset suunnitelmat tai toiveet sinulla on Hoitava Hengitys -ohjaajana toimimisen suhteen.

Koulutusmaksu ja maksuehdot

Koulutuksen hinta on 996 e (1235,04 sis. alv 24 %).

Ilmoittautumisen jälkeen lähetetään lasku varausmaksusta, joka on 200 e. Loppumaksun voi myös maksaa erissä.

Peruutusehdot: Ilmoittautuminen on sitova, eikä varausmaksua peruutuksen yhteydessä palauteta. Maksun palautuksen yhteydessä veloitetaan toimistokulut 5 euroa.

 

Lämpimästi tervetuloa Hoitava Hengitys -ohjaajakoulutukseen!

 

 

Facebook
Facebook
Twitter
LinkedIn