fbpx

Hoitava Hengitys -kurssit ja -koulutukset

Hoitava Hengitys -kurssit ja -koulutukset 2019-08-08T08:52:37+03:00

Hoitava Hengitys -kurssien sisältö

Kurssit koostuvat teoriaosuuksista sekä käytännön harjoittelusta. Kurssilla avataan hengityksen fysiologiaa uudella tavalla ja selvennetään hengityksen häiriöiden syitä ja seurauksia. Vaikka moni aiempi uskomus hyvästä hengityksestä käännetään päälaelleen, moni kurssilainen saa samalla uudenlaiset perustelut tuntemuksilleen, tai epämääräiselle oireilulleen. Selityksen saa esimerkiksi kysymys: Miksi hengästyn, vaikka olen hyvässä kunnossa? Selvennyksen saa myös suuren hengityksen aiheuttama happivaje sekä hiilidioksidin rooli tässä ilmiössä.

Lisäksi kurssilla ohjataan hengitysharjoituksia sekä annetaan lukuisia terveyttä edistävän hengityksen vinkkejä. Yleisimmät ensimmäisistä hyödyistä ovat unenlaadun paraneminen, kuorsauksen hiljentyminen, virkeyden lisääntyminen sekä hengästymisen ja tukkoisuuden väheneminen. Säännöllisten hengitysharjoitusten avulla voit saavuttaa yhä enemmän terveyshyötyjä, kuten lievittää merkittävästi esim. uniapnean ja astman oireita.

Tällä sivustolla esitellään Hoitava Hengitys -kouluttaja Marketta Mannisen vetämiä kursseja sekä koulutuksia.

Hoitava Hengitys -oppia saa myös Marketta Mannisen kouluttamilta Hoitava Hengitys -ohjaajilta, joita toimii jo useilla eri paikkakunnilla.

Tulevat kurssit

  • Hoitava Hengitys -workshop

1.10.2019 Hoitava Hengitys -workshop LEMPÄÄLÄSSÄ

Hengitys on elämisemme perusedellytys ja hyvä hengitys terveytemme perusta. Hengityksen häiriöt ovat paljon luultua yleisempiä ja niistä aiheutuvat terveysongelmat paljon luultua monimuotoisempia. Hoitava Hengitys [...]

8.10.2019 Hoitava Hengitys -workshop HELSINGISSÄ

Hengitys on elämisemme perusedellytys ja hyvä hengitys terveytemme perusta. Hengityksen häiriöt ovat paljon luultua yleisempiä ja niistä aiheutuvat terveysongelmat paljon luultua monimuotoisempia. Hoitava Hengitys [...]

  • Hoitava Hengitys -valmennus Fuengirolassa ja Facebookissa

Hoitava Hengitys -kurssi FUENGIROLASSA vkolla 44

Hoitavaa Hengitystä Fugessa ja Facessa Tämä Hoitava Hengitys -valmennus toteutetaan osittain verkossa, eli suljetussa Facebook-ryhmässä ja osittain live-ohjauksena Espanjan Aurinkorannikolla, Fuengirolassa. Halutessasi voit tehdä osallistumispäätöksen [...]

Hoitava Hengitys -koulutukset kesäyliopistoissa

Marketta Manninen toimii Hoitava Hengitys -kouluttajana myös eri paikkakuntien kesäyliopistoissa. Koulutusten lisätiedot sekä ilmoittautumisohjeet löytyvät kunkin kesäyliopiston omilta verkkosivuilta. Vuoden 2019 Hoitava Hengitys -koulutuksia: 6.4. [...]

Hoitava Hengitys HB ® -ohjaajakoulutukset

Hengityshäiriöt ovat yleisiä ja työkaluja niiden korjaamiseksi kaivataan. Hengitykseen liittyvien terveysongelmien, kuten astman, kuorsauksen tai uniapnean hoidoksi tarjotaan jotain aivan muuta kuin hengitysohjausta. Tämä on [...]

Hoitava Hengitys -kurssit Hoitoraiteella

Kolmen opetuskerran kurssi toteutetaan Hoitoraiteen toimipisteellä Lempäälässä. Kurssille voi osallistua 1-3 hlöä. Voit siis varata itsellesi yksityisopetuksen, tai tulla kurssille 1-3 ystävän tai perheenjäsenen kanssa. [...]

Hoitava Hengitys -yksityisvalmennus

Hoitava Hengitys -opetusta voit saada asuinpaikastasi riippumatta myös yksityisvalmennuksena. Tarvitset vain toimivan nettiyhteyden, tietokoneen tai älypuhelimen sekä ilmaiseksi ladattavan Skype-sovelluksen. Videopuheluun soveltuvat mainiosti myös [...]

Ammatillista lisäosaamista

Liikahengittäminen sekä muut hengityksen häiriöt ovat ilmiönä tuttuja hengitysongelmaisten parissa työskenteleville terveydenhuollon ammattilaisille. Ilmiön laajuutta ei  täysin ymmärretä, ja siksi myös työkalut ongelmien hoitamiseksi ovat vajavaiset.

Hoitava Hengitys tarjoaa näitä työkaluja ja siksi menetelmä kiinnostaa niin virallisen terveydenhuollon kuin myös täydentävien hoitomuotojen ammattilaisia.

Hoitava Hengitys on paljon enemmän kuin pelkästään pinnallisen hengityksen syventämistä, tai hengityksen avulla rentoutumista. Hoitava Hengitys korjaa elimistön epätasapainoa ja tarjoaa oikeasti toimivia keinoja monien terveysongelmien hoitoon, joita ei ole ajateltu pystyttävän lääkkeettömästi lievittämään. Tästä kertovat lukuisat kurssilaisten kokemukset mm. kuorsauksen, narskuttelun, tai unenaikaisten hengityskatkosten vähenemisestä, tai kokonaan loppumisesta. Tästä kertovat myös asiakkaiden kokemukset hengästymisen vähenemisestä, jaksamisen lisääntymisestä sekä tukkoisuuden ja astman oireiden lievittymisestä.

Ihmisten kiinnostus lääkkeettömiä hoitomuotoja kohtaan on voimakkaassa kasvussa. Hoitavan Hengityksen opit tuovat merkittävää ja ajankohtaista lisäarvoa kaikille terveyden- ja hyvinvoinnin ammattilaisille. Koulutuspäivän opista saa käytännöllisen lisätyökalun, jota voi käyttää omassa työssään, olipa sitten esimerkiksi joogaohjaaja, fysioterapeutti, tai laulunopettaja. Hoitava Hengitys HB ® -nimike on rekisteröity ja tämän nimisten kurssien järjestämiseen on oikeus Hoitava Hengitys HB ® -ohjaajakoulutuksen käyneillä.

Voit osallistua verkkosivuilla ilmoitetuille Hoitava Hengitys -kursseille, tai eri paikkakuntien kesäyliopistoissa järjestettäviin koulutuksiin. Koulutuksia voidaan myös järjestää räätälöidysti niin työpaikoille kuin oppilaitoksiinkin. Ota yhteyttä, niin suunnitellaan koulutus juuri teidän tarpeisiinne.

Hoitava Hengitys -ohjaajakoulutukset

Hengitys on elämisemme perusasia, joka häiriintyessään järkyttää elimistön toimintaa niin fyysisellä kuin psyykkiselläkin tasolla. Näitä toimintahäiriöitä, kuten vaikkapa kuorsausta, uniapneaa tai paniikkihäiriötä, on totuttu hoitamaan aivan joillain muilla tavoilla kuin hengitystä korjaamalla. Hoitava Hengitys pureutuu näiden terveysongelmien syntysyihin, eli häiriintyneeseen hengitykseen. Kuorsauksen ääni hiljenee ja ilmateiden ahtaus lievittyy, kun hengitysvolyymia pienennetään ja ilmateitä kiinteytetään. Mielen kiihtyminen rauhoitetaan hengitystä rauhoittamalla.

Hengityksen pienentäminen ja rauhoittaminen eivät kuitenkaan tapahdu pelkän tiedon perusteella, vaan sitä täytyy harjoitella ja elimistöä täytyy pikkuhiljaa totuttaa takaisin normaaliin hengitykseen. Tähän useimmat kaipaavat osaavan ohjaajan tukea, joka on koulutettu Hoitava Hengitys -ohjaaja.

Hoitava Hengitys -ohjaajakoulutuksia järjestetään pari-kolme kertaa vuodessa. Marketta Mannisen vetämiin ohjaajakoulutuksiin voivat hakeutua kaikki, jotka toimivat terveyden ja hyvinvoinnin alalla, tai heillä on hallussaan vähintään fysiologian ja anatomian perusteet. Koulutuksen käyneet saavat oikeuden käyttää rekisteröityä Hoitava Hengitys HB -ohjaaja ® -nimikettä sekä järjestää Hoitava Hengitys HB ®️ -kursseja.

Facebook
Facebook
Twitter
LinkedIn