fbpx

Opi Hoitavaa Hengitystä

Opi Hoitavaa Hengitystä 2019-06-17T10:11:01+03:00

Näiltä sivuilta löydät tietoa Hoitoraiteen, eli Hoitava Hengitys -kouluttaja Marketta Mannisen järjestämistä kursseista sekä koulutuksista. Tarjolla on eri mittaisia kursseja eri paikkakunnilla sekä verkkovalmennuksina. Kursseja, luentoja ja koulutuksia järjestetään myös tilauksesta.

Marketta Manninen tarjoaa ammatillista lisäosaamista terveyden ja hyvinvoinnin ammattilaisille mm. eri paikkakuntien kesäyliopistoissa. Lisäksi hän kouluttaa uusia Hoitava Hengitys -ohjaajia. Eri paikkakunnilla toimivien Hoitava Hengitys -ohjaajien yhteystiedot löydät täältä.

Omatoimiseen opiskeluun, tai aiemmin Hoitava Hengitys -kurssilla oppimasi tiedon täydentämiseksi voit tilata verkkokaupasta Hoitava Hengitys e-kirjan sekä harjoittelun tehostamiseen breaTHIN -apuvälinesetin – yhdessä tai erikseen.

Kurssit

Hoitava Hengitys -kursseilla opetetaan harjoituksia, joiden avulla voit normalisoida häiriintyneen hengityksesi. Harjoituksista hyötyvät ihan kaikki – myös ne, jotka eivät koe hengityksessään olevan mitään korjattavaa! Esimerkkeinä harjoitusten hyödyistä ovat esim. jaksamisen lisääntyminen ja hengästymisen väheneminen sekä unen laadun paraneminen.

Kurssit koostuvat teoriaosuudesta ja hengitysharjoituksista. Teoriaosuudessa selvennetään, kuinka merkittävä hengitys ja hengitystapa on terveydelle. Samalla opit millaista on terveyttä edistävä hengitys ja millainen hengitys heikentää terveyttäsi.

Kurssilla annetaan lukuisia vinkkejä hengityksen korjaamiseksi ja opetetaan yksinkertaiset hengitysharjoitukset, joita säännöllisesti tekemällä voi saavuttaa huomattavia terveyshyötyjä.

Huom! Haastavammista oireista kärsiville suositellaan yksityisopetusta.

Coaching is also available in English language.

Hoitava Hengitys e-kirja

Buteyko-menetelmän ja siihen pohjautuvan Hoitavan Hengityksen näkemykset hyvästä hengityksestä poikkeavat yleisesti opetetusta. Kursseilla tai luennoilla olleet kokevat, että tämä erilainen teoria onkin juuri se, joka antaa selityksen heidän epämääräiselle oireilulleen. Tätä selitystä he eivät ole tarjolla olevista oppikirjoista tai terveydenhuollosta aiemmin saaneet. Näin ollen he janoavat aiheesta perusteellisempaa selvitystä, mutta suomenkielistä kirjallisuutta tästä on hyvin niukasti saatavilla.

Tähän tarpeeseen vastaa paljon toivottu Hoitava Hengitys e-kirja, joka on myynnissä sähköisesti ladattavana e-kirjana. Halutessasi voit myös tilata e-kirjan yhdessä breaTHIN -setin kanssa. Setti sisältää käteviä apuvälineitä hengityksen häiriöiden korjaamiseksi.

Kirja avaa kansantajuisesti Hoitavan Hengityksen (ja Buteyko-menetelmän) teorian sekä auttaa lukijaa oivaltamaan omien hengityshäriöidensä taustat. Lukija johdatetaan runsaiden vinkkien avulla hoitavaan ja terveyttä edistävään hengitykseen. Lisätehoa hengityksen normalisoimiseen tuovat selkeästi ohjatut breaTHIN -hengitysharjoitukset, jotka toimivat terveyden itsehoidon työkaluina koko loppuelämän.

Voit tilata näytteen kirjasta ja samalla liittyä Hoitava Hengitys -uutiskirjeen tilaajaksi.

breaTHIN -setti

breaTHIN -setti on Hoitavan Hengityksen uutuustuote, joka sisältää käteviä apuvälineitä hengityksen normalisoimisen tueksi. Apuvälineiden avulla varmistetaan yön aikainen nenähengitys, syvennetään ja hidastetaan hengitystä sekä vahvistetaan hengityslihaksia.

Setti sisältää ihoteipin, silikonipillin, nenäklipsin sekä ohjeet breaTHIN -harjoitteisiin. Kestävästä ja ekologisesta silikonipillistä saa leikkaamalla kolme eri mittaista pilliä.

Ammatillista lisäosaamista

Hengityshäiriöt ovat yleisiä ja liikahengittäminen ilmiönä tuttu hengitysongelmaisten parissa työskenteleville. Työkaluja näiden ongelmien korjaamiseen kaivataan kipeästi. Hoitava Hengitys vastaa tähän tarpeeseen. Hoitava Hengitys -koulutukset on tarkoitettu terveyden- ja hyvinvoinnin alalla toimiville, kuten fysioterapeuteille, hierojille, puheterapeuteille, liikunnanohjaajille, jooga- ja pilatesohjaajille. Ammatillista lisäosaamista -koulutusta järjestävät Hoitoraide sekä eri paikkakuntien kesäyliopistot. Koulutuksen voi myös tilata itse kokoamalleen ryhmälle, esimerkiksi työpaikalle tai hoitoalan opiskelijaryhmälle.

Hoitava Hengitys -ohjaajakoulutukset

Hengitysohjaajille on kysyntää. Ymmärrys hengityshäiriöiden yleisyydestä sekä näiden haitallisista terveysvaikutuksista kasvaa ja samalla kasvaa myös ammattitaitoisen hengitysohjauksen kysyntä. Hoitava Hengitys -ohjaajana olet ajanhermolla vastaamassa tähän tarpeeseen. Ohjaajakoulutuksen käyneenä saat oikeuden käyttää rekisteröityä Hoitava Hengitys HB ® -ohjaaja -nimikettä sekä järjestää Hoitava Hengitys HB  ® -kursseja  niin nykyisille kuin uusillekin asiakkaille. Voit siis kasvattaa nykyistä hyvinvoinnin alan toimintaasi,  tai saada Hoitava Hengitys -ohjauksesta itsellesi kokonaan uuden toimialan.

Luennot

Hoitava Hengitys -luentoja pidetään eri paikkakunnilla joko yleisluonteisina Hoitavan Hengityksen esittelyinä, tai eri kohderyhmille suunnattuina. Luennoilla kerrotaan hengitystavan merkityksestä terveydelle ja annetaan lukuisia ohjeita terveyttä edistävään hengitykseen. Luennon antia osuvasti kuvaa erään osallistujan lähettämä palaute: ”Kiitos tuhannesti tästä silmät avaavasta ja suun sulkevasta luennosta!”

Luentoja ja kursseja voi myös tilata omalle paikkakunnalle tai työpaikalle.

Facebook
Facebook
Twitter
LinkedIn