Hoitava Hengitys -kouluttajaLääkkeetöntä helpotusta pojan astmaan

Lapsemme saatua 6-vuotiaana astmadiagnoosin halusin luontaishoitajana ja vyöhyketerapeuttina perehtyä syvemmin myös astman lääkkeettömiin hoitomuotoihin. Löysin maininnan minulle aiemmin tuntemattomasta Buteyko-menetelmästä.

Kiinnostukseni heräsi luettuani Buteyko-teorian antamasta täysin poikkeavasta näkemyksestä astman oireilun syihin sekä niiden lievittämiseen. Buteyko-lähteisiin perehtyminen vakuutti minut, että tätä oppia haluan soveltaa poikani tilan helpottamiseen. Ymmärsin menetelmän merkittävyyden ja oivalsin,  kuinka tärkeää tätä tietoa olisi tuoda vahvemmin myös Suomeen ja muiden lääkkeettömiä vaihtoehtoja hakevien ulottuville. Niinpä hakeuduin irlantilaisen Buteyko-kouluttaja Patrick McKeownin oppiin ja kouluttauduin Buteyko-ohjaajaksi Lontoossa keväällä 2013.

Toimivaksi menetelmä todettiin omakohtaisesti, kun poikamme terveys kohentui hengitysharjoitusten myötä. Muutama kuukausi harjoittelun aloittamisen jälkeen pojan astman tilaa testattiin sairaalassa ja lääkitys voitiin puolittaa. Harjoittelua jatkettiin edelleen ja lopulta säännöllisestä lääkityksestä voitiin lääkärin ohjeistuksen mukaisesti kokonaan luopua.

Poikamme lisäksi menetelmästä hyötyivät myös yhä useammat asiakkaani. Apua eivät saaneet pelkästään astmaatikot, vaan myös esimerkiksi kuorsaajat, uniapneetikot, narskuttelijat sekä väsymyksestä ja hengästymisestä kärsivät. Hyvät tulokset antoivat lisäpotkua hengitysohjaajan uralle ja innostivat jakamaan tätä tärkeää oppia yhä laajemmalle.

Hoitava Hengitys kiinnostaa, kasvaa ja kehittyy

Kehitin Buteyko-menetelmän pohjalta harjoituksiltaan hieman lempeämmän metodin, joka on rekisteröity nimellä Hoitava Hengitys HB ®. Hoitava Hengitys -harjoitteet ovat kaikille turvallisia ja silti tehokkaita työkaluja liikahengityksen sekä muuten häiriintyneen hengityksen normalisointiin.

Hoitava Hengitys -menetelmän kysynnän kasvaessa yritykseni Hoitoraiteen palveluista ovat jääneet pois luontaishoidot ja tilalle on tullut yhä uusia muotoja viedä hengitysoppia eteenpäin. Ensimmäinen Hoitava Hengitys -ohjaajakoulutus järjestettiin alkuvuodesta 2018 ja Hoitava Hengitys e-kirja ilmestyi keväällä 2018.

Kohderyhmänä Hoitavan Hengityksen opeille ovat laajasti ajatellen kaikki hengittävät ihmiset. Tuloksia tuova hengitysohjaus on ollut puuttuva palanen niin hyvinvointivalmentajien kuin urheiluvalmentajienkin työkalupakissa – puhumattakaan terveydenhuollosta.

On ilmiselvää, että hengitykseen liittyvien terveysongelmien, kuten astman, tukkoisuuden, kuorsauksen ja uniapnean hoitoon tarvitaan myös hengitysohjausta. Tällä hetkellä näiden hoito keskittyy lähes yksinomaan lääkkeisiin tai laitteisiin.

Yhä useampi ihminen on valmis myös itse ottamaan vastuuta omasta terveydenhoidostaan, mutta heiltä puuttuu tieto, kuinka se tehdään. Yhtä lailla kuin itsehoidosta kiinnostuneet ihmiset tarvitsevat liikunnanohjausta tai ravintoneuvontaa, he tarvitsevat myös hengityksen ohjausta.

Tätä kipeää tarvetta paikkaamme minä sekä muut Hoitava Hengitys HB ® -ohjaajat mitä suurimmalla innolla ja ilolla!

Jaa blogi!