fbpx

Lapsen Hoitava Hengitys -luento

Puheen kehityksen häiriöt, levottomuus, ylivilkkaus, yökastelu, purentahäiriöt… Kaikki nämä voivat olla seurausta lapsen väärästä hengitystavasta.

Ihanteellista hengitystä verrataan usein pienen vauvan hengitykseen. Vauva hengittää nenän kautta ja maha kohoilee hengityksen tahdissa. Lapsen kasvaessa hengitys voi muuttua suuhengitykseksi ja kohota ylös rintakehälle. Pinnallinen ja suun kautta tapahtuva hengitys ovat terveyttä heikentäviä tapoja hengittää, joten lasta tulisi ohjata välttämään niitä.

Suuhengitys häiritsee kasvojen luuston muodostumista, jolloin seurauksena on puheen kehityksen häiriöt, purentahäiriöt, ryhtivirheet sekä mahdollisesti elämän mittaiset hengityshäiriöt. Kuorsaus ja uniapnea ovat useimmiten vasta keski-ikäisten vaivoja, mutta näistä vaivoista kärsivät nykyään yhä enemmän myös lapset. Unenaikaiset hengityshäiriöt ovat usein syynä lasten ylivilkkauteen ja oppimishäiriöihin. Ja vaikka ongelmat alkaisivatkin vasta keski-iässä, vaivojen syntyperä voi olla kaukana lapsuudessa – väärässä hengitystavassa.

Kenelle?

Lapsen Hoitava Hengitys -luento on suunnattu pienten lasten vanhemmille, lasta odottaville tai odottamisesta vasta haaveileville. Luennolta saavat arvokasta tietoa ja ammatillista lisäosaamista myös kaikki lasten parissa työskentelevät. Luentoa voi tilata esim. äitiryhmien, vanhempainyhdistysten ja perhekerhojen kokoontumisiin sekä työpaikoille.

2019-10-27T07:25:27+02:00

About the Author:

Kirjoittaja on Marketta Manninen. Hän on Hoitava Hengitys HB® -menetelmän kehittäjä ja kouluttaja sekä Buteyko-ohjaaja.
Facebook
Facebook
Twitter
LinkedIn