fbpx

Marketta Manninen

Marketta Manninen 2019-05-21T13:07:02+03:00

Työtä siis riittää, mutta kun rakastaa sitä mitä tekee, se onkin intohimoa, eikä työtä!

Tie hyvinvointialalle

Oman alan löytyminen kesti minulta keski-ikäiseksi saakka. Työelämässä olen ollut koulunkäynnin ja opiskelujen lomassa jo 15-vuotiaasta saakka. Uusista asioista helposti innostuvana olen siirtynyt alalta toiselle toimien niin pankkivirkailijana, käsityöläisenä kuin matkaoppaanakin.

Kiinnostukseni hyvinvointialaa kohtaan alkoi kypsyä matkaoppaana työskennellessäni. Niin riemuisaa kuin tuo auringonpaisteinen työ olikin, oli se myös aika kuluttavaa. Viisi maailmalla vietettyä vuotta sai ajatusmaailmani muuttumaan syvällisempään suuntaan ja nosti hyvinvoinnin sekä sen kokonaisvaltaisen kohentamisen lähimmäksi sydäntäni.

Suomeen palattuani opiskelin ensin eräoppaaksi ja lopulta hyvinvoinnin alalle luontaishoitajaksi sekä diplomivyöhyketerapeutiksi. Yritykseni Hoitoraiteen perustin vuonna 2004.

Hoitoraiteen hoitolatoiminta jäi pois syksyllä 2018 ja yrityksen toiminta keskittyy tällä hetkellä pelkästään hengityskoulutuksiin.

Apua astmaan

Lapsemme saatua 6-vuotiaana astmadiagnoosin halusin luontaishoitajana perehtyä astman pehmeämpiin hoitomuotoihin. Löysin Buteyko-menetelmän ja aiheesta innostuneena opiskelin Buteyko-ohjaajaksi Lontoossa vuonna 2013.

Toimivaksi menetelmä todettiin omakohtaisesti, kun poikamme terveys kohentui hengitysharjoitusten myötä ja saimme jättää hänen astmalääkityksensä lääkärin ohjeistuksen mukaisesti kokonaan pois. Tämä antoi lisäpotkua hengitysohjaajan uralleni ja innosti jakamaan tätä tärkeää oppia yhä laajemmalle.

Hoitava Hengitys kehittyy

Kehitin Buteyko-menetelmän pohjalta harjoituksiltaan hieman lempeämmän metodin, joka on rekisteröity nimellä Hoitava Hengitys HB ®. Hoitava Hengitys -harjoitteet ovat turvallisia ja silti tehokkaita työkaluja häiriintyneen hengityksen normalisointiin.

Hengityskursseja sekä -koulutuksia on tarjolla eri mittaisina ja eri kohderyhmille suunnattuina. Kasvavaan kysyntään vastaavat uutuutena tuotevalikoimaan tulleet verkkovalmennukset sekä keväällä 2018 ilmestynyt Hoitava Hengitys e-kirja.

Menetelmän kehitystyö jatkuu edelleen samoin kuin itse aiheen ikuinen opiskelu.

Hoitava Hengitys kiinnostaa

Hoitava Hengitys avaa hengityksen fysiologiaan uuden näkökulman ja on juuri siksi sekä kiinnostava, että toimiva. Kohderyhmänä Hoitavan Hengityksen opeille ovat laajasti ajatellen kaikki hengittävät ihmiset.  Tieto kursseille osallistuneiden saavuttamista upeista tuloksista leviää ja kurssitiedusteluja tulee jatkuvasti ympäri Suomea. Hoitava Hengitys -kursseille hakeututuvat niin oman terveytensä itsehoidosta kiinnostuneet, kuin ammatillista lisäosaamista hakevat terveyden- ja hyvinvoinnin ammattilaiset.

Tietoisuus hengitysongelmien yleisyydestä ja näiden aiheuttamien terveysongelmien laaja-alaisuudesta kasvaa, joten myös uusille hengitysohjaajille on kysyntää. Yhtälailla kuin liikunnan tai ravitsemuksen ohjaamisesta, myös hengityksen ohjaamisesta voi hankkia itsellensä kokonaan uuden toimialan. Rekisteröidyksi Hoitava Hengitys HB -ohjaajaksi ® on jo koulutettu kaksi ryhmää ja kolmas ohjaajakoulutus toteutuu Tampereella helmi-maaliskuussa 2019.

Facebook
Facebook
Twitter
LinkedIn