Marketta Manninen

Marketta Manninen 2018-06-27T11:50:35+00:00

Työtä siis riittää, mutta kun rakastaa sitä mitä tekee, se onkin intohimoa, eikä työtä!

Tie hoitajaksi

Oman alan löytyminen kesti minulta keski-ikäiseksi saakka. Lukion jälkeen tutustuin suurempaan maailmaan au-pairina Englannissa, josta palattuani opiskelin yo-merkonomiksi. Toimistohommia tein muutaman vuoden pankkimaailmassa, jonka jälkeen tuumailin uutta suuntaa Australiassa. Sieltä palattuani suuntasin rakkaan harrastukseni pariin ja käsityöalalle opiskellen vaatetusalan artenomiksi. Tämän jälkeen matkustelin jälleen ja työskentelin maailmalla matkaoppaana viisi vuotta.

Niin mahtavaa kuin auringonpaisteinen ja riemukas matkaoppaan työ olikin, oli se myös aika kuluttavaa. Tämä kypsytteli ajatusmaailmaani syvällisempään suuntaan ja nosti hyvinvoinnin sekä sen kokonaisvaltaisen kohentamisen lähimmäksi sydäntäni. Suomeen palattuani opiskelin ensin eräoppaaksi ja sitten lopulta hyvinvoinnin alalle luontaishoitajaksi sekä diplomivyöhyketerapeutiksi.

Apua astmaan

Lapsemme saatua 6-vuotiaana astmadiagnoosin halusin luontaishoitajana perehtyä astman pehmeämpiin hoitomuotoihin. Löysin Buteyko-menetelmän ja aiheesta innostuneena opiskelin Buteyko-ohjaajaksi Lontoossa vuonna 2013. Toimivaksi menetelmä todettiin omakohtaisesti, kun poikamme terveys kohentui hengitysharjoitusten myötä ja saimme jättää hänen astmalääkityksensä lääkärin ohjeistuksen mukaisesti kokonaan pois.

Kehitin Buteyko-menetelmän pohjalta hieman lempeämmän Hoitava Hengitys -menetelmän, jota vien suurella innolla ihmisten tietoisuuteen. Kursseiltani ovat jo sadat ihmiset saaneet helpotusta mitä erilaisempiin, häiriintyneen hengityksen aiheuttamiin terveysongelmiinsa.

Hoitava Hengitys kiinnostaa

Tieto tästä erilaisesta ja toimivasta menetelmästä leviää ja kurssitiedusteluja tulee jatkuvasti ympäri Suomea. Vaikka moni epäileekin hengitysopetuksen tarpeellisuutta, vähintään yhtä moni tunnistaa omassa hengityksessään olevan jotain korjattavaa.

Kursseilleni osallistuneet hoitoalan ammattilaiset ovat myös erittäin kiinnostuneita saamaan lisätyökaluja hengitysongelmaisten asiakkaidensa hoitoon. Tähän tarpeeseen vastaavat ammatillisen lisäosaamisen koulutukset kesäyliopistoissa eri puolilla Suomea sekä tilauksesta eri ryhmille järjestetyt koulutukset.

Tietoisuus hengitysongelmien yleisyydestä ja näiden aiheuttamien terveysongelmien laaja-alaisuudesta kasvaa, joten hengitysohjaajille on kysyntää. Yhtälailla kuin liikunnan tai ravitsemuksen ohjaamisesta, myös hengityksen ohjaamisesta voi hankkia itsellensä kokonaan uuden toimialan. Rekisteröidyksi Hoitava Hengitys HB -ohjaajaksi ® on jo koulutettu ensimmäinen ryhmä alkuvuodesta 2018 ja seuraava Hoitava Hengitys -ohjaajakoulutus järjestetään Tampereella elo-syyskuussa 2018.

Kohderyhmänä Hoitavan Hengityksen opeille ovat laajasti ajatellen kaikki hengittävät ihmiset. Tämän tärkeän tiedon levittämistä tehostaa keväällä 2018 ilmestynyt Hoitava Hengitys -kirja sekä tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluvat verkkokurssit.

Facebook
Facebook
Twitter
LinkedIn