fbpx

E-kirja ja breaTHIN -setti

E-kirja ja breaTHIN -setti 2019-09-27T07:31:08+03:00

Opas hyvään hengitykseen

Voit opiskella Hoitavaa Hengitystä myös itsenäisesti Hoitava Hengitys e-kirjan avulla. Sähköisessä muodossa olevan kirja antaa paljon vinkkejä hyvään hengitykseen. Hengityksen häiriöiden normalisointia tehostaa selkeät kuvalliset hengitysharjoitusohjeet.

Verkkokaupasta voit tilata myös apuvälineet hengityksesi harjoittamiseen. Tämä breaTHIN -setti sisältää välineet unenaikaisen nenähengityksen varmistamiseen, hengityksen syventämiseen ja hidastamiseen sekä hengitysvolyymin normalisoimiseen.

Kirja on tilattavissa sähköisenä e-kirjana verkkokaupasta. E-kirjan hinta on 28,00 e (sis. alv. 10 %).

Huom! Tilattuasi e-kirjan saat lisäbonuksena kuvalliset Kielijumppa-ohjeet!

Kirja avaa kansantajuisesti Hoitavan Hengityksen, sekä tämän perustana olevan Buteyko-menetelmän teorian sekä auttaa lukijaa oivaltamaan omien hengityshäriöidensä taustat. Lukija johdatetaan runsaiden vinkkien avulla hoitavaan ja terveyttä edistävään hengitykseen.

Lisätehoa hengityksen normalisoimiseen tuovat selkeästi ohjatut hengitysharjoitukset, jotka toimivat terveyden itsehoidon työkaluina koko loppuelämän.

Huomioita e-kirjan tilaamisesta

Hoitava Hengitys e-kirja on ladattava pdf-tiedosto, joka ostetaan verkkokaupasta. Kirjaa ei ole vielä saatavissa paperiversiona.

Maksettuasi ostoksen verkkokaupassa, saat sähköpostiisi kuitin, jossa on kirjatiedoston latauslinkki. Latauslinkin voi avata kolme kertaa, eli esimerkiksi kolmella eri laitteella (esim. puhelimella, läppärillä ja pöytäkoneella). Mikäli haluat säilyttää kirjatiedoston, se kannattaa tallentaa jollekin näistä laitteista.

 Samassa tilausvahvistuksessa on myös linkki Kielijumppa-ohjeisiin, jotka voit myös ladata ja vaikka tulostaa itsellesi.

Mikäli Sinulla ei ole verkkomaksumahdollisuutta, voit lähettää kirjatilauksen sähköpostitse (marketta@hoitoraide.fi). Sinulle lähetetään tässä tapauksessa lasku sekä kirjatiedosto sähköpostiisi.

Mahdollisissa ongelmatilanteissa ota yhteyttä: marketta@hoitoraide.fi

Korjaa ja vahvista hengitystäsi breaTHIN -setin avulla

Hengityksen häiriöitä ovat mm. suun kautta hengittäminen sekä volyymiltaan liian suuri, kiihkeä, pinnallinen ja epäsäännöllinen hengitys.

Normaalin hengityksen edellytyksenä ovat vahvat ja joustavat hengityslihakset. Tällöin hengitys on volyymiltaan normaalia, nenän kautta tapahtuvaa, rauhallista, säännöllistä sekä syvää, mutta samalla kevyttä hengitystä. breaTHIN -setin apuvälineiden avulla hengityslihakset vahvistuvat ja samalla niiden joustavuus sekä hengityksen taloudellisuus lisääntyy. breaTHIN -harjoitteiden avulla hiilidioksidin sietokyky kasvaa, jolloin elimistön hapensaanti paranee, jaksaminen lisääntyy ja hengästyminen vähenee.

breaTHIN -setin hinta on 29,00 e + toimituskulut 6,00 e. Hinnat sis. alv. 24 %

Huom! Hoitavan Hengityksen -harjoitteet eivät korvaa lääkärin määräämiä lääkkeitä. Neuvottele mahdollisista lääkitysten muutoksista aina lääkärisi kanssa.

breaTHIN -setti sisältää: 

 1. Ihoteippi katkokelalla
 2. Silikonipilli + puhdistusharja + säilytyskotelo
 3. Nenäklipsi + säilytyskotelo
 4. breaTHIN -harjoitteiden ohjeet.

1. Ihoteippi

Nenähengitykseen siirtymistä sekä hengitysvolyymin normalisoitumista edistää yön aikaisen nenähengityksen varmistaminen teippaamalla suu kiinni ihoteipillä. Katkokelallinen kuituteippi on ihoystävällinen, riittoisa ja kätevä käyttää.

Suun teippaamisen hyödyt:

 • Hengitys ohjautuu nenään, jolloin hengitysvolyymi on pienempää, eikä hiilidioksidia poistu liikaa.
 • Elimistö saa paremmin happea, jolloin mieli rauhoittuu ja keho rentoutuu paremmin.
 • Pienempi ilmamäärä vähentää nielun kudosten värähtelyä, joten kuorsaus vähenee tai loppuu.
 • Pienemmät hengenvedot eivät imaise nielun kudoksia tukkoon (ahtauttava uniapnea).
 • Terveempi hiilidioksiditaso vähentää unenaikaisia hengityskatkoksia (sentraalinen uniapnea).
 • Suu pysyy kosteana ja sylki hoitaa hampaiden kiillettä.
 • Kosteus hoitaa myös nielun kudoksia sekä äänihuulia.

2. Silikonipilli

Silikonipillin avulla tehdään Hidastettu uloshengitys -harjoitusta. Huom! Yhdestä ympäristöystävällisestä ja kestävästä pillistä saat leikkaamalla kolme eri mittaista pilliä. Kotelossa mukana pillin puhdistusharja.

Hidastettu uloshengitys -harjoituksen hyödyt:

 • Hengitysrytmi hidastuu; sydämen syke alenee.
 • Hengitys syvenee; pallealihas aktivoituu, mieli rauhoittuu, stressi lievittyy.
 • Vahvistaa keskivartalon lihaksia.
 • Kiinteyttää nielun ja kielen lihaksia.
 • Pienentää hengitysvolyymia.

3. Nenäklipsi

Nenäklipsin avulla tehdään Ohennettu hengitys -harjoitusta. Laajaksi venytetyllä nenäklipsillä matkitaan kevyttä sormiotetta, joka supistaa nenän kautta sisään ja ulos kulkevaa ilmavirtaa.

Ohennettu hengitys -harjoituksen hyödyt:

 • Hengitys syvenee ja hidastuu.
 • Ilmavirran rajoitus vahvistaa sekä sisään- että uloshengityslihaksia.
 • Siedättää pienemmälle ilmamäärälle ja korkeammalle hiilidioksiditasolle;
 • Tuo joustavuutta rintakehän lihaksiin.
 • Aktivoi pallealihasta.

4. Harjoitusohjeet

Pakkauksessa on mukana kuvalliset ohjeet kaikkiin breaTHIN -harjoitteisiin. Mukana myös Vähennetty hengitys -harjoituksen ohjeet, joka tehdään ilman apuvälineitä.

Huom! Ole kaikkien hengitysharjoitusten kanssa mieluummin varovainen kuin yli-innokas. Älä tee Ohennetun hengityksen -harjoitusta, mikäli olet raskaana, Sinulla on ärtyvät nenän limakalvot, migreenitaipumusta, aivoverenkierron häiriöitä, tai jokin muu vakavampi terveysongelma.

Paras ja turvallisin tapa oppia hengityksen korjaamista on osallistua Hoitava Hengitys -kurssille.

Itseopiskelun tueksi löydät laajemmat kuvaukset harjoitteista Hoitava Hengitys e-kirjasta, jonka voit tilata joko erikseen tai yhdessä breaTHIN -setin kanssa.

HUOM! Tilattuasi breaTHIN -setin, saat sähköpostiisi tulevassa Tilausvahvistuksessa linkin Kielijumppa-ohjeisiin.

Hoitava Hengitys e-kirja sekä breaTHIN -setti yhteishintaan

Hoitava Hengitys -menetelmästä hyödyt parhaiten, kun ymmärrät Hoitava Hengitys -harjoitteiden tavoitteet ja tarkoituksen. Tätä taustaa avaa Hoitava Hengitys e-kirja, jonka voit tilata yhdessä breaTHIN -setin kanssa.

E-kirjatiedoston saat ladattavaksesi heti ostoksen jälkeen sähköpostiisi tulevasta Tilausvahvistuksesta ja breaTHIN -setti postitetään Sinulle 1-3 päivän kuluessa ostoksestasi.

Tilaa Hoitava Hengitys e-kirja + breaTHIN -setti nyt yhteishintaan 39,00 e + toimituskulut 6,00 e. Hinnat sis. alv. 24 %.

Facebook
Facebook
Twitter
LinkedIn