Hoitava Hengitys Kunto nousuun -verkkovalmennus, 3.3.-14.4.2019

Helppo startti kuntoremonttiin 3. maaliskuuta alkavalla verkkovalmennuksella!

Tuntuuko, että hengästyt kohtuullisesta kunnostasi huolimatta liian nopeasti?

Vai koetko itsesi hengenloppumisen vuoksi niin huonokuntoiseksi, ettet jaksa edes lähteä liikkumaan?

Vai oletko menettänyt liikkumisen ilon liikkumisesta seuraavan väsymyksen ja lihaskramppien vuoksi?

Tuomitsetko itsesi, kun et jaksa, etkä saa itseäsi liikkeelle?

Ajatteletko, että edellä lueteltuihin ongelmiin on olemassa vain yksi ratkaisu, eli liikuntaan itsensä pakottaminen ja liikuntamäärän lisääminen?

Minulla on ilo tarjota Sinulle matalan kynnyksen startti kuntoremontiin!

Rääkkiä miellyttävämpi ja helpompi startti on hengityskunnon kohottaminen!

Kun siis haluat lempeän ja turvallisen tavan lähteä liikkeelle kohti terveempää elämää, tule mukaan

Kunto nousuun -verkkovalmennukseen!

Kyllä, haluan mukaan!
Kunto nousuun -verkkovalmennus sopii myös urheilijoille

Hengityskunnon kohotus sopii myös urheilijoille

Urheilijoille tehdyssä tutkimuksessa kysyttiin, minkä tekijän he näkevät estävän heitä saavuttamasta huippusuorituksia. 15 % heistä koki esteeksi huonon lihaskunnon, 20 % piti syynä maitohappoja, ja 65 % koki hengityksen olevan huippusuoritusten saavuttamisen esteenä.

Merkittävin tekijä ei siis ole lihasten heikko kunto, vaan hengityshäiriöt sekä vääränlainen hengitystekniikka ja näiden aiheuttamat aineenvaihdunnan sekä energiantuotannon häiriöt. Tuloksena on hengenahdistusta, lihaskramppeja ja uupumista.

Joku tulkitsee oireilunsa huonoksi kunnoksi ja ryhtyy piiskaamaan itseään entistä rankempiin suorituksiin. Toinen taas luovuttaa ja tuomitsee itsensä liikkumattomaksi sohvaperunaksi. Molemmat heistä heikentävät hengityskuntoaan entisestään. Ja molemmat heistä voivat korjata tilanteen ja päästä uuteen nousuun hengitystään korjaamalla!

Kuulutko Sinä heihin, jotka kokevat hengityksensä olevan esteenä huippusuoritusten saavuttamiselle?

Tule mukaan kohottamaan hengityskuntoasi

Kunto nousuun -verkkovalmennukseen!

Kyllä, haluan mukaan!

Kenelle Kunto nousuun -verkkovalmennus sopii?

Kunto nousuun -verkkovalmennus sopii kaikille, jotka haluavat lisätä jaksamistaan ja vähentää hengästymistään liikkumisen yhteydessä. Tämän hetkiselle kunnolle ei ole asetettu mitään vaatimuksia. Voit olla mielestäsi täysin rapakuntoinen, tai jonkin verran liikuntaa harrastava – tai enemmänkin urheileva.

Koska hengenahdistuksen taustalla voi olla useita eri syitä (esim. sydämen vajaatoiminta tai anemia), on hyvä, että hengenahdistuksen syytä on selvitetty. Valmennuksessa ohjattavat hengitysharjoitukset ovat lempeitä, joten estettä niiden tekemiselle ei ole, vaikka hengitysongelmien syy ei olisikaan täysin selvillä.

Parhaan hyödyn valmennuksesta saat, mikäli olet motivoitunut tekemään harjoituksia, sekä muutoin korjaamaan hengitystapaasi.

Hengityksen korjaamisen hyödyt ovat laaja-alaisia, joten Kunto nousuun -valmennuksesta hyötyvät myös ne, jotka kärsivät hengitysongelmista myös muulloin kuin liikunnan yhteydessä. Tällä tarkoitetaan kaikkia, jotka hakevat helpotusta mm. astmaan, tukkoisuuteen, kuorsaukseen, uniapneaan, tai paniikkihäiriön oireisiin.

Ohjataanko valmennuksessa liikuntaa?

Ei ohjata. Kyseessä on pelkästään hengitykseen liittyvää ohjausta. Näitä oppeja voit soveltaa oman halusi mukaan sekä tavallisessa arjessasi että liikuntasuorituksissasi.

Mitä valmennuksella tavoitellaan?

Kunto nousuun -verkkovalmennuksen ykköstavoitteena on madaltaa liikkumaan lähtemisen kynnystä sekä vähentää hengitysongelmia liikkumisen yhteydessä.

Toisena tavoitteena on lisätä ymmärrystä hengityksen fysiologiasta siten, että osaat käyttää hengitystäsi työkaluna suoritustesi sekä koko elämänlaatusi parantamiseksi.

Kunto nousuun -verkkovalmennus tapahtuu reaaliaikaisesti verkossa

Kunto nousuun -verkkovalmennuksessa ohjaaja Marketta on mukana reaaliaikaisesti koko valmennuksen ajan. Kyseessä ei siis ole verkkokurssi, jonka kävisit läpi täysin itsenäisesti.

Kun valmennuksen toteutuminen on varmistunut, eli ryhmään on ilmoittautunut riittävä määrä osallistujia, saat sähköpostiisi Hoitava Hengitys e-kirjan. Pääset näin tutustumaan aiheeseen jo ennen valmennuksen alkua. Saat myös täytettäväksi kyselylomakkeen ennen valmennusta.

Valmennus käynnistyy 10. tammikuuta, jolloin avataan valmennukseen osallistuville oma Facebook-ryhmä. Ryhmä on avoin keskustelun paikka, jossa voi jakaa kokemuksiaan muiden ryhmäläisten kanssa. Ohjaaja Marketta on mukana ryhmässä ohjaamassa sekä vastaamassa kaikkiin mahdollisiin kysymyksiin.

Merkittävä osa opetuksesta tapahtuu tässä ryhmässä live-lähetyksessä ohjattujen hengitysharjoitusten sekä opetusvideoiden avulla.

Kaikkien osallistujien henkilökohtaiset ohjaukset pyritään sopimaan ensimmäiselle viikolle, mahdollisesti jo ennen 3. maaliskuuta. Henkilökohtainen ohjaus tapahtuu videopuhelun välityksellä. Ohjaus on myös mahdollista toteuttaa Hoitoraiteella Lempäälässä.

Osallistujilla tulee olla toimiva internet-yhteys sekä omalla nimellä oleva tili Facebookissa. Henkilökohtainen ohjaus, eli videopuhelu, tapahtuu Facebookin Messenger-sovelluksen tai Skypen välityksellä.

Valmennus päättyy 14. huhtikuuta, jolloin voit liittyä Hoitava Hengitys -kurssin käyneiden keskusteluryhmään Facebookissa. Tässä ryhmässä voit edelleen kysellä vinkkejä Marketalta, sekä jakaa kokemuksia muiden kurssin käyneiden kanssa.

Osallistumismaksu ja ilmoittautuminen

Osallistumismaksu on 219 euroa (sis. alv. 24 %).

HUOM! Early Bird -etuhinta 199 euroa voimassa 17.2. saakka!

Ilmoittautuminen tapahtuu maksamalla osallistumismaksu verkkokaupassa. Mikäli Sinulla ei ole verkkomaksumahdollisuutta, tai mikäli haluat maksaa osallistumismaksun kahdessa erässä, ilmoittaudu sähköpostitse marketta@hoitoraide.fi.

Ilmoittautuminen on sitova. Osallistumismaksu palautetaan, mikäli ilmoittautumisia ei tule riittävästi, tai mikäli ilmoittautunut peruu osallistumisensa lääkärintodistuksella.

Lähde mukaan mielenkiintoiselle matkalle, joka kohottaa hengityskuntosi lisäksi myös elämänlaatuasi!

Kyllä, haluan mukaan!
2019-01-20T20:19:44+00:00

About the Author:

Kirjoittaja on Marketta Manninen. Hän on Hoitava Hengitys HB® -menetelmän kehittäjä ja kouluttaja sekä Buteyko-ohjaaja.
Facebook
Facebook
Twitter
LinkedIn