Hoitava Hengitys HB ® -ohjaajakoulutus

Hoitava Hengitys HB ® -ohjaajakoulutus 2018-04-21T17:03:26+00:00

Hengityshäiriöt ovat yleisiä ja työkaluja niiden korjaamiseksi kaivataan. Meitä hengitysohjaajia tarvitaan lisää! Haluaisitko Sinä olla yksi meistä?

Tampereella järjestetään elo-syyskuussa nyt jo toista kertaa paljon toivottu Hoitava Hengitys HB ® -ohjaajakoulutus.

Koulutus on suunnattu Sinulle, joka toimit terveydenhoito- tai hyvinvointialalla ja haluat kehittää ammatillista osaamistasi tai hankkia itsellesi kokonaan uuden ja ajankohtaisen toimialan. Tämä hoitomuoto ei hyödytä pelkästään asiakkaitasi, vaan tästä voit hyötyä suuresti myös itse.  

Koulutuksen sisältö

Koulutus koostuu neljästä lähiopetuspäivästä (28 ot) sekä itsenäisestä opiskelusta. Opiskelijat saavat ilmoittautumisen yhteydessä ensimmäiset ohjeet oman hengityksensä korjaamiseksi. Kaikille varausmaksun maksaneille lähetetään myös sähköinen Hoitava Hengitys -kirja heti sen ilmestyttyä keväällä 2018.

Opetuspäivät koostuvat teoriaosuudesta sekä käytännön harjoittelusta. Itsenäiseen opiskeluun kuuluu omien hengitysharjoitusten lisäksi harjoituskurssin pitäminen asiakkaille sekä Hoitava Hengitys -presentaation valmistelu. Koulutuksessa käsiteltyjen asioiden hallinta testataan lisäksi kirjallisella kokeella.

Koulutukseen otetaan 10-12 opiskelijaa.

Teoriaosuuksissa käsiteltäviä aiheita:

  • Buteyko-menetelmä, sen teoria sekä siitä tehdyt tutkimukset.
  • Millaisia ovat hengityshäiriöt, kuten liikahengittäminen ja mitkä ovat näistä aiheutuvat terveysongelmat?
  • Kuinka tunnistat asiakkaan häiriintyneen hengityksen ja miten ohjaat hänet oikeaan hengitykseen?
  • Mitkä ovat astman, kuorsauksen, uniapnean sekä paniikkihäiriön oireiden syntymiseen vaikuttavat tekijät ja miten oireita hoidetaan?
  • Mielen vaikutus hengitykseen ja hengityksen vaikutus mieleen.
  • Lapsen hengitystavan merkitys hänen terveydelleen.
  • Hengitys liikunnan ja urheilun yhteydessä.

Teoriaopetuksen lisäksi koulutuspäiviin sisältyy hengitys- ja muita harjoituksia. On tärkeää, että ohjaaja käyttää aktiivisesti hengitysharjoituksia myös oman terveytensä hoitoon.

Lisäksi koulutuksessa käydään läpi hengityskurssien suunnitteluun, pitämiseen ja hengitysohjaajana toimimiseen liittyviä asioita.

Lähiopetuspäivät klo 9.30 – 16.00

18. ja 25. elokuuta sekä 15. – 16. syyskuuta.

Koulutuspaikkana toimii Olotila Moyo:n tilat Tampereella, osoitteessa Tuomiokirkonkatu 1. Paikka sijaitsee näppärän matkan päästä rautatieasemalta. Lounastauolle voit varata mukaan omat eväät tai käydä jossakin lähialueen ruokapaikoista. Kahvi- ja teetarjoilu + pienet purtavat kuuluvat koulutuksen hintaan.

Koulutuksen jälkeen

Saat koulutuksesta todistuksen sekä oikeuden ryhtyä käyttämään rekisteröityä Hoitava Hengitys HB ® -ohjaaja -nimikettä. Voit hyödyntää oppeja nykyisessä työssäsi tai ryhtyä järjestämään Hoitava Hengitys -kursseja sekä yksityisasiakkaille että ryhmille. Voit näin ansaita koulutukseen sijoittamasi summan hyvin nopeasti takaisin. Toimeen ryhtyminen on helppoa, koska voit ostaa valmiit diasarjat kurssien pitämistä varten.

Ohjaajakurssin käytyäsi sinulla on sekä kouluttajan että muiden ohjaajien tuki. Pääset jäseneksi ohjaajien suljettuun Facebook-ryhmään, jossa jaetaan tietoa ja kokemuksia sekä syvennetään aiheen osaamista.

Koulutukseen hakeutuvalta edellytetään

Menetelmän toisille opettamista helpottaa, kun on myös itse kokenut menetelmän toimivuuden. Näin ollen ohjaajaopiskelija sitoutuu tekemään säännöllisiä hengitysharjoituksia ja seuraamaan edistymistään hengityspäiväkirjan avulla.

Osallistujan ei tarvitse olla astmaatikko tai kärsiä muistakaan ylihengittämisen oireista. Myös täysin terveeksi itsensä tuntevat voivat hakeutua koulutukseen ja hyötyä menetelmästä merkittävästi.

Hoitava Hengitys perustuu Buteyko-menetelmään, jonka näkemys hyvästä hengityksestä poikkeaa yleisesti opetetusta. Ensisijaisena kirjallisena materiaalina on siis Buteyko-menetelmään liittyvä aineisto. Koska suomenkielistä kirjallisuutta aiheesta on saatavilla rajoitetusti, on eduksi, että ohjaaja hallitsee jollakin tavalla myös englanninkieliseen materiaaliin perehtymisen.

Koulutukseen hakeminen

Lähetä sähköpostitse (marketta@hoitoraide.fi) vapaamuotoinen selvitys, miksi haluat tähän koulutukseen ja minkälainen on sinun koulutustaustasi.

Koulutuksen maksuehdot

Koulutuksen hinta on 996 e (1235,04 sis. alv 24 %). Niille, jotka haluavat ryhtyä pitämään Hoitava Hengitys -kursseja, on tarjolla valmiit kurssimateriaalit hintaan 120 e (sis. alv 24 %). Kurssimateriaali sisältää diasarjat neljän opetuskerran kurssille sekä asiakkaille jaettavat luentomateriaalit.

Ilmoittautumisen jälkeen sinulle lähetetään lasku varausmaksusta, joka on 200 e. Loppumaksun eräpäivä on 29.7.  ja summa tällöin 1035,04 e.

Mikäli haluat maksaa loppumaksun kahdessa erässä, erien summat ovat 517,52 e ja eräpäivät 3. heinäkuuta ja 3. elokuuta.

Peruutusehdot: Ilmoittautuminen on sitova, eikä varausmaksua peruutuksen yhteydessä palauteta. Osallistumismaksua ei peritä, mikäli peruutus tapahtuu ennen 1. elokuuta. Elokuun 1. jälkeen osallistumisensa voi perua ainoastaan lääkärintodistuksella. Maksun palautuksen yhteydessä veloitetaan toimistokulut 5 e.

Lämpimästi tervetuloa Hoitava Hengitys -ohjaajakoulutukseen!