Hoitava Hengitys HB ® -ohjaajakoulutus

Hoitava Hengitys -ohjaajia tarvitaan

Liikahengittäminen sekä muut hengityshäiriöt ovat yleisiä ja niiden aiheuttamien oireiden kirjo laaja-alainen. Työkaluja hengityshäiriöiden hoitoon kaivataan kipeästi. Tähän tarpeeseen vastaa Hoitava Hengitys.

Ensimmäinen Hoitava Hengitys -ohjaajakoulutus järjestettiin Tampereella tammi-helmikuussa 2018. Koulutukseen osallistui 12 terveyden- ja hyvinvoinnin alalla työskentelevää, mm. fysioterapeutteja, hierojia, puheterapeutteja sekä pilates-ohjaajia.

Hoitava Hengitys -menetelmän kysyntä kasvaa voimakkaasti. Kiinnostusta on niin terveyden itsehoidosta kiinnostuneiden kuin terveydenhuollon ammattilaistenkin keskuudessa. Tarvetta ohjaajille siis on, joten seuraava Hoitava Hengitys -ohjaajakoulutus järjestetään elo-syyskuussa 2018. Koulutukseen otetaan noin 10 opiskelijaa.

Koulutuksen sisältö

Koulutus koostuu neljästä lähiopetuspäivästä (28 ot) sekä itsenäisestä opiskelusta. Opiskelijat saavat ilmoittautumisen yhteydessä ensimmäiset ohjeet oman hengityksensä korjaamiseksi. Asian omaksumisen kannalta on hyödyksi, mikäli opiskelija jo ennen ohjaajakoulutusta osallistuu jollekin Hoitava Hengitys -kurssille, tai vähintään tutustuu menetelmän teoriaan kirjallisen materiaalin kautta.

Opetuspäivät koostuvat teoriaosuudesta sekä käytännön harjoittelusta. Itsenäiseen opiskeluun kuuluu hengitysharjoitusten lisäksi hengityskurssin pitäminen harjoitusasiakkaille sekä oman Hoitava Hengitys -presentaation valmistelu. Koulutuksessa käsiteltyjen asioiden hallinta testataan lisäksi kirjallisella kokeella.

Teoriaosuuksissa käsiteltäviä aiheita:

  • Hoitavan Hengityksen juuret Buteyko-menetelmässä.
  • Mitä on liikahengittäminen tai häiriintynyt hengitys ja mitkä ovat niiden merkit?
  • Mitkä ovat häiriintyneestä hengityksestä aiheutuvat terveysongelmat?
  • Mitkä ovat astman, kuorsauksen, uniapnean sekä paniikkihäiriön oireiden syntymiseen vaikuttavat tekijät ja miten oireita hoidetaan?
  • Hengityksen ja mielen kaksisuuntainen yhteys.
  • Lapsen hengitystavan merkitys hänen terveydelleen.
  • Hengitys liikunnan ja urheilun yhteydessä.
  • Ravinnon vaikutus hengitykseen.

Teoriaopetuksen lisäksi koulutuspäiviin sisältyy hengitys- ja muita harjoituksia. Lisäksi käydään läpi hengityskurssien suunnitteluun, pitämiseen ja hengitysohjaajana toimimiseen liittyviä asioita.

Lähiopetuspäivät klo 9.30 – 16.00

18.8., 25.8. sekä 15.-16.9.

Koulutuspaikkana toimii Olotila Moyo:n tilat Tampereella, osoitteessa Tuomiokirkonkatu 1. Paikka sijaitsee näppärän matkan päästä rautatieasemalta. Lounastauolle voit varata mukaan omat eväät tai käydä jossakin lähialueen ruokapaikoista. Kahvi- ja teetarjoilu + pienet purtavat kuuluvat koulutuksen hintaan.

Koulutuksen jälkeen

Saat koulutuksesta todistuksen sekä oikeuden ryhtyä käyttämään rekisteröityä Hoitava Hengitys -ohjaaja ® -nimikettä. Voit hyödyntää oppeja nykyisessä työssäsi tai ryhtyä järjestämään Hoitava Hengitys -kursseja sekä yksityisasiakkaille että ryhmille. Voit näin ansaita koulutukseen sijoittamasi summan hyvin nopeasti takaisin. Toimeen ryhtyminen on helppoa, koska voit ostaa valmiit diasarjat kurssien pitämistä varten.

Ohjaajakurssin käytyäsi sinulla on sekä kouluttajan että muiden ohjaajien tuki. Pääset jäseneksi ohjaajien suljettuun Facebook-ryhmään, jossa jaetaan tietoa ja kokemuksia sekä syvennetään aiheen osaamista.

Koulutukseen hakeutuvalta edellytetään

Ohjaajakoulutus on suunnattu lähinnä terveyden- ja hyvinvoinnin alalla jo työskenteleville. Koulutukseen ei sisälly anatomian ja fysiologian opetusta, joten on hyvä, mikäli koulutukseen hakeutuvalta löytyy em. alojen perustiedot jo valmiiksi .

Menetelmän toisille opettamista helpottaa, kun on ensin itse kokenut menetelmän toimivuuden. Näin ollen ohjaajaopiskelija sitoutuu tekemään säännöllisiä hengitysharjoituksia ja seuraamaan edistymistään hengityspäiväkirjan avulla.

Osallistujan ei tarvitse olla astmaatikko tai kärsiä muistakaan ylihengittämisen oireista. Myös täysin terveeksi itsensä tuntevat voivat hakeutua koulutukseen ja hyötyä menetelmästä merkittävästi.

Kaikki koulutusmateriaalit ovat suomenkielistä, mutta on eduksi, mikäli ohjaaja hallitsee jollakin tavalla myös englanninkieliseen materiaaliin perehtymisen.

Koulutukseen hakeminen

Lähetä sähköpostitse (marketta@hoitoraide.fi) vapaamuotoinen selvitys, miksi haluat tähän koulutukseen ja minkälainen on sinun koulutustaustasi.

Koulutuksen maksuehdot

Koulutuksen hinta on 996 e (1235,04 sis. alv 24 %). Varausmaksu 200 euroa maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Maksettuasi varausmaksun saat sähköpostiisi uuden Hoitava Hengitys e-kirjan sekä laskun loppumaksusta.

Voit myös maksaa loppumaksun kahdessa erässä. Maksuerät ovat: 517,52 (sis. alv 24 %) ja eräpäivät 3.7. ja 3.8.

Niille, jotka haluavat ryhtyä pitämään Hoitava Hengitys -kursseja, on tarjolla valmiit diasarjat hintaan 120 e (sis. alv 24 %).

Peruutusehdot: Ilmoittautuminen on sitova, eikä varausmaksua peruutuksen yhteydessä palauteta. Osallistumismaksua ei peritä, mikäli peruutus tapahtuu ennen 1. elokuuta. Elokuun 1. jälkeen osallistumisensa voi perua ainoastaan lääkärintodistuksella. Maksun palautuksen yhteydessä veloitetaan toimistokulut 5 e.

Lämpimästi tervetuloa Hoitava Hengitys -ohjaajakoulutukseen!

Ota yhteyttä
2018-05-08T21:12:18+00:00